Afbeelding
Foto: André Verheul
Video

Broertjes: 'Koers houden in drugsbestrijding'

Politiek

HILVERSUM - Op het gebied van drugsoverlast en -criminaliteit is in Hilversum zeker nog winst te boeken. Het devies is koers houden om de veiligheid te verbeteren. Dat stelt burgemeester Pieter Broertjes.

In 'Het gesprek met', het programma van deze krant en GooiTV, vertelt de burgervader over de drugsoverlast en -criminaliteit. Uit de evaluatie van het Integraal Veiligheidsplan blijkt dat het met de veiligheid in Hilversum beter is gesteld dan vier jaar geelden. Zo is de criminaliteit met 15 procent gedaald ten opzichte van 2014 en is er sprake van 17 procent minder inbraken.

2,5 procent
Drugsbestrijding is een terrein waarop de gemeente beter wil scoren. Qua overlast valt het volgens Broertjes behoorlijk mee. Slechts 2,5 procent van de inwoners ervaart echt drugsoverlast. In sommige wijken, waaronder rondom het raadhuis is er wel veel overlast van drugskoeriers. "Die bestrijding blijft een prioriteit."

Taai ongerief
Koers houden en rustig blijven doorwerken moeten leiden tot een verbeterde aanpak. Deze aanpak heeft in de afgelopen jaren al goed gewerkt. "We hebben kroegen gesloten die niet deugen. Wij hebben een seksshop gesloten die zich niet aan de regels hield. We hebben hennepplantages gevonden en gesloten. Wij moeten gewoon elke week en elke maand rustig aan ons werk doen. Het is taai ongerief, maar dat is wel waar uiteindelijk toe leidt dat Hilversum veiliger wordt. Het is een proces van de lange adem."

Zie hieronder het hele gesprek met de burgemeester:

Uit de krant