Het leek zo'n goed plan: van de 45 woningen er 22 bestemmen als tijdelijk huis.
Het leek zo'n goed plan: van de 45 woningen er 22 bestemmen als tijdelijk huis. Foto: Bastiaan Miché

'Bewoners In between places mogen niet de dupe worden'

Politiek

HILVERSUM - Het experiment van 'In between places' van woningcorporatie Dudok Wonen krijgt van Hart voor Hilversum (HvH) het stempel 'mislukt'. De oppositiepartij draagt, zoals eerder SP en de PvdA al deden en nu ook Leefbaar Hilversum doet, wethouder Willem van der Spek van Wonen op om met oplossingen voor de huurders te komen.

Zij dreigen in maart op straat te komen, maar mogen niet de dupe worden, meldt HvH-fractievoorzitter Karin Walters.

Veel lof was er vooraf voor deze nieuwe woonvorm op de hoek van de Brinkweg en de Langestraat; een initiatief van Dudok Wonen, de gemeente Hilversum en de provincie Noord-Holland. Inwoners die om uiteenlopende redenen woonruimte nodig hadden maar geen urgentie kregen, waren voor een jaar verzekerd van een huis. 

In die twaalf maanden hadden de bewoners dan de tijd om vanuit hun tijdelijke onderkomen een nieuwe woning te vinden. Gedeputeerde Joke Geldhof zei bij de officiële opening in april vorig jaar dat dit project weleens een voorbeeld zou kunnen zijn voor de hele provincie.

Het idee van het corporatiehotel blijkt in de praktijk niet zo uit te pakken als bedacht. Van de 22 bewoners hebben er slechts negen iets anders weten te vinden. "De overige dertien hebben zich suf gereageerd op woningen op WoningNet en op de weinige goedkope kamers die vrijkwamen, maar ze hebben nog niks kunnen vinden", meldt Walters.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant