Wanneer Hans Haselager in de gemeenteraad sprak, werd er geluisterd.
Wanneer Hans Haselager in de gemeenteraad sprak, werd er geluisterd. Foto: Bastiaan Miché

Forse kritiek Hans Haselager op PvdA Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Hij weet al een tijdje dat het binnenkort na 24 jaar afgelopen is. Toch gaat fractievoorzitter Hans Haselager (52) van de Partij van de Arbeid de Hilversumse politiek na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart niet missen, verwacht hij. "Het is goed geweest zo, ik ben er wel klaar mee."

Dat laatste - 'ik ben er wel klaar mee' - geldt eigenlijk vooral voor zijn eigen partij waarbinnen het de laatste maanden (en eigenlijk wel jaren) intern flink rommelde. De bom barstte in november vorig jaar toen enkele prominente leden een motie van wantrouwen indienden tegen het lokale partijbestuur en de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en ook felle kritiek uitten op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Uiteindelijk is de vernieuwde lijst begin dit jaar alsnog goedgekeurd en stapte het bestuur afgelopen maandag op.

Haselager was bij die twee laatste ledenvergaderingen niet aanwezig. Hij is het interne gedoe helemaal zat en omschrijft de afgelopen periode als hét dieptepunt in zijn politieke carrière, met name de wijze waarop 'ze' met elkaar omgaan. Met 'ze' geeft hij aan dat de PvdA niet meer zijn partij is.

Hij is er dan ook nagenoeg zeker van dat hij op 21 maart niet op de PvdA zal stemmen. "Femke (lijsttrekker Femke van Drooge, red.) is oké, maar ze zijn gewoon niet goed genoeg", zegt hij. "Dat zeg ik op basis van het partijprogramma en na wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt. Ik vraag me dan ook af voor wie - behalve voor de Hilversummers uiteraard - ik tot die verkiezingen nog in de raad zit."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant