Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Voorink: 'Nu werk maken van fietskelder in V&D'

Algemeen

HILVERSUM - "Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. En dat is nu", merkt Floris Voorink op. De VVD-lijsttrekker en huidig wethouder zegt dat Hilversum nu werk moet maken van een inpandige fietsenstalling in het oude V&D-gebouw aan de Kerkstraat, gezien de huidige ontwikkelingen

Al bijna twee jaar staat het grote pand aan de Kerkstraat 47-51 leeg. Warenhuis V&D sloot de deuren definitief op 23 april 2016. De kelder is volgens Voorink uitermate geschikt om een grote parkeerkelder voor de fiets te realiseren. Daar pleit de VVD dan ook voor. Dat is te lezen in de Verkeersvisie 'Hilversum gastvrij en bereikbaar' van de liberalen.

Fietsenzee
Een inpandige stalling is een grote wens van de gemeente. Daarmee verdwijnt het blik uit het straatbeeld en kunnen de fietsen keurig overdekt gestald worden, naast de extra 400 stallingen die het afgelopen jaar al in het centrum gerealiseerd zijn. Nog altijd is van een grote fietsenzee op de Groest en bij de Gooische Brink sprake. 

Beweging
De lijsttrekker meldt dat er nieuw leven komt in het pand. Diverse partijen hebben al een contract getekend of gaan dat binnenkort doen. Meer dan dat wil Voorink niet loslaten. Nu er beweging komt, is dit wel het moment om aan te haken. "Voor bedrijven moet het fijn zijn dat hun potentiële klanten al binnen zijn, omdat zij daar hun fiets kunnen parkeren."

Uit de krant