In maart 2016 startte het project Veilig naar School. Daar wil de VVD een vervolg aan geven.
In maart 2016 startte het project Veilig naar School. Daar wil de VVD een vervolg aan geven. Foto: Bastiaan Miché

Nu politieke moed nodig om Hilversum bereikbaar te houden

Buurt / wijk

HILVERSUM - Weg met de vooringenomen standpunten en het kijken naar individuele oplossingen. Wat de VVD betreft, is het de komende vier jaar tijd voor realiteitszin en politieke moed om Hilversum ook de komende decennia bereikbaar te houden. “Dat kan niet wachten. Daar moeten we nu over nadenken, zodat het verkeer ook in 2038 gewoon door Hilversum kan”, aldus Floris Voorink.

"In Hilversum worden vanuit de politiek ideologische dingen geroepen, maar we kijken niet naar oplossingen. Iedereen constateert dat we een probleem hebben op de Johan Geradtsweg en de Diependaalselaan. Die zitten echt aan hun tax. Als je ziet dat het verkeer zich blijft ontwikkelen, dan moeten we nu echt werk maken van de bereikbaarheid", licht Voorink toe.

Vergelijkbaar
Voor deze twee drukke verkeersaders heeft de partij ook ideeën. Om de bereikbaarheid van het Media Park te verbeteren, stelt de VVD voor om de Erfgooiersstraat vanaf het voormalige Erfgooiersplein om te vormen tot een verbindingsweg richting het bedrijventerrein. "Door deze om te vormen tot een situatie vergelijkbaar met de Schuttersweg en de Geert van Mesdagweg wordt de natuur niet aangetast en is het Media Park beter bereikbaar", is te lezen in het document.

Nieuwe afslag
Betere doorstroming op de Diependaalselaan is veel complexer en duurder. Hier denkt de VVD op de langere termijn dat een nieuwe afslag op de A27 (Hilversum-Zuid) uitkomst kan bieden. Vanaf deze afslag zou via de Noodweg, de weg langs Vliegveld Hilversum, een aftakking naar de N201 gerealiseerd kunnen worden. De komende periode willen de liberalen hiervan de voors en tegens goed op een rij zetten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant