Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Ladderzatte Hilversumse schipper aangehouden

Politie

HILVERSUM - De politie heeft woensdagavond een dronken Hilversumse schipper aangehouden op de Botlek. Hij had bijna 3 promille in zijn bloed. De 40-jarige man viel door de mand toen een collega-kapitein hem vreemde vaarbewegingen zag maken.

Zijn collega zag het zeeschip nabij Hoek van Holland een rare koers varen. Hij meldde dit verdachte vaargedrag aan de verkeerpost. Die stuurden er een schip van het havenbedrijf op af. Ook de Zeehavenpolitie werd gealarmeerd omdat er wel eens sprake zou kunnen zijn van alcoholgebruik.

Dat vermoeden bleek inderdaad te kloppen. Toen zij bij het schip kwamen, dat inmiddels in de Sint Laurenshaven lag, bleek bij het afmeren schade te zijn ontstaan. Het schip was in aanvaring gekomen met een ander schip.

Op het bewuste schip was maar één persoon in de stuurhut aanwezig. De Hilversummer was bezig met het manoeuvreren van het zeeschip, zo meldt de politie.

Na de eerste blaastest moest de 40-jarige mee naar het politiebureau. Daar blies hij 1335 UG/L (ongeveer 3 promille). Dat is ver boven de 220 UG/l of 0,5 promille die is toegestaan. Dit is dezelfde toegestane hoeveelheid als op de weg.

Uit de krant