Impressie van de nieuwe Beukenhof.
Impressie van de nieuwe Beukenhof. Foto: Van den Berg Architecten B.V.

Sloop en nieuwbouw voor de Beukenhof

Buurt / wijk

LOOSDRECHT - Verpleeghuis de Beukenhof in Loosdrecht wordt vernieuwd. Vanaf 2019 maakt het huidige woonzorgcentrum in fasen plaats voor 135 nieuwe woningen. "De nieuwe Beukenhof past beter bij de moderne opvattingen over zorg en wonen", is de uitleg van zorgorganisatie Inovum. 

Volgens planning starten de eerste sloopwerkzaamheden in 2019 en is de hele nieuwe Beukenhof na een aantal jaren gereed. Er wordt vrijwel iedere fase eerst nieuw gebouwd, voor er een deel gesloopt wordt. Zo moet voldoende woonruimte beschikbaar blijven voor de huidige en nieuwe bewoners. Ook tijdens de bouwjaren kunnen nieuwe bewoners in de Beukenhof terecht voor zorg en woning.

"Het welzijn van onze cliënten staat voorop en vormt de aanleiding voor de nieuwbouw", aldus directeur Aad de Jonge van Inovum. "Geen opname in een verpleeghuis, maar een verhuizing naar een nieuw thuis waarin het goed wonen is en alle zorg en dienstverlening nabij is. Dat is onze visie voor de nieuwe Beukenhof. Met de nieuwbouw past de Beukenhof straks bij de moderne opvattingen over zorg en wonen."

Bij de nieuwe Beukenhof speelt de omgeving een belangrijke rol. Het gebied eromheen moet een aangename plek zijn waar van alles te doen is, ook voor inwoners van Loosdrecht. Mede daarom zijn er diverse informatiebijeenkomsten voor omwonenden. De eerste is donderdag 26 april om 20.00 uur in de Theaterzaal van de Beukenhof. Aanmelden kan via nieuwbouw@inovum.nl.

Uit de krant