Afbeelding
Foto's: Augustinusschool

Teller actieweek Augustinusschool voor vluchtelingen nu al op ruim 2000 euro

Maatschappelijk

HILVERSUM - Zo’n 230 leerlingen van de Augustinusschool in Kerkelanden sloten dinsdag, op Wereldvluchtelingendag, hun actieweek voor de vluchtelingen af met een sponsorloop. Inmiddels is de opbrengst al meer dan 2000 euro. 

De actieweek was op touw gezet door de leerlingenraad in samenwerking met Stichting Vluchteling, die deze week een landelijke actieweek Samen aan de Bak hield. De dagen voor de sponsorloop haalden de leerlingen al veel geld op door statiegeldflessen/blikjes te verzamelen en donaties. Ook maakte elke klas een eigen spandoek. 

Dinsdag was de finale. Het startsein van de sponsorloop werd gegeven door Josephine Groenendaal van Stichting Vluchteling. Zij overhandigde de organiserende leerlingenraad een symbolische cheque met de tussenstand van 1831 euro. 

Aangemoedigd door elkaar, veel ouders en belangstellenden liepen de leerlingen vervolgens zoveel mogelijk rondjes. Stempels halen en door een verkoelende waterstraal weer verder rennen langs de zelfgemaakt spandoeken. Aan het einde van de middag was er al meer dan 2000 euro opgehaald. Doneren kan nog steeds. 
Uit de krant