FunTours-vrijwilligers die de Wandelvierdaagse het Gooi liepen.
FunTours-vrijwilligers die de Wandelvierdaagse het Gooi liepen. Foto: FunTours.

FunTours blij verrast met flinke donatie: ‘Nu kunnen we weer een jaar vooruit’

Maatschappelijk

HILVERSUM - Stichting FunTours, die leuke uitstapjes, vakanties en laatste wensen organiseert, heeft afgelopen zaterdag een forse donatie gekregen. Een cheque van liefst 2.500 euro ontving de stichting uit handen van Wandelvereniging het Gooi. 

Wandelvereniging het Gooi schenkt elk jaar een bedrag aan een aantal goede doelen. Dit jaar is FunTours een van hen. “We wisten dat we waren uitgekozen als een van de goede doelen. Daar waren we heel blij mee. We hoopten op 500 euro. Als je dan een cheque van 2.500 euro krijgt. Wauw! Het ontroerde me echt”, vertelt Ria de Jong van FunTours. “Het is echt een opkikkertje, we krijgen er ook weer nieuwe energie van.” 

Enkele vrijwilligers bij FunTours liepen ook met de Wandelvierdaagse het Gooi mee. Met het geld kan de stichting weer een jaar vooruit: vaste lasten als de belasting en de kosten van de bus kunnen betaald en ze kunnen weer nieuwe en leuke dingen organiseren. Zoals het Fluorfestival in Amersfoort waar ze onlangs met 21 mensen naartoe zijn gegaan. Zondag 2 juli om 14.00 uur houdt FunTours een bingo in wijkcentrum Sint Joseph. 

FunTours houdt uitstapjes en korte vakanties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het doel van de stichting is het verhogen van sociale interactie, de deelname aan de maatschappij te vergroten en het sociale netwerk van de deelnemers te onderhouden en uit te breiden. Stichting FunTours wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Uit de krant