Afbeelding
Foto's: Marco Kooiman

Media Park decor WNF-laserjungle Elckerlyc

Natuur en Milieu

HILVERSUM - 'Bedenk een gezamenlijk evenement en voer dit uit'. Dat was de opdracht voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de Elckerlycschool. Een eenvoudige sponsorloop organiseren was een optie, maar het werd een laserjungle voor het WNF.

De opdracht kwam vooruit uit de samenwerking tussen de basisschool en het Roland Holst College. Zo maken leerlingen uit groep 7 en 8 niet alleen kennis met de grote school en spannende pubers, maar ook met de manier van werken. Ze moeten in groepjes aan de slag en mogen soms binnen een thema ook helemaal zelf iets bedenken.

Om de opdracht goed uit te voeren was een goede voorbereiding noodzakelijk: marketing, financiën, sponsoring en inzameling van het goede doel. Er werden brieven geschreven naar de wethouder van Sport in Hilversum, WNF-ambassadeurs, schooldirecties, ouders en BN'ers.

Een andere groep boog zich over mogelijke locaties om te lasergamen. Nadat eerst het Marktplein werd genoemd, viel de keuze op het Media Park. Dat heeft toch meer landelijke bekendheid en daar komen nog weleens BN'ers voorbij, was de ambitieuze gedachte.

Vrijdag was de grote dag. Twee uur lang streden zes teams van beide groepen om de finaleplaats. In de eindstrijd namen de winnaars het op tegen een team van juffen van groep 7 en 8 en het Roland Holst, de directeur van de Elckerlyc, een vrijwilliger van het WNF en de presentator van de dag Teun Aarden. Deze groep was kansloos tegen de jonge winnaars.

In Beeld en Geluid eindigde het evenement met de bekendmaking van het eindbedrag. De cheque van maar liefst 2161,85 euro werd overhandigd aan de echte, levende WNF-panda. Een geweldig bedrag, dat de kinderen met hun eigen ideeën en actie gezamenlijk bijeen hebben gebracht.Uit de krant