Afbeelding
Foto: AT Scholen

School app voor middelbare scholen Alberdingk Thijm

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Alberdingk Thijm College, Laar & Berg, St. Aloysius College en Groot Goylant hebben dit schooljaar een eigen schoolapp. Ouders worden daardoor direct op de hoogte gehouden van alles wat er op school speelt.

“We zijn heel blij met de schoolapp niet alleen omdat informatie sneller door ouders gelezen wordt”, aldus directeur Ineke Bruinsma van Groot Goylant, “je kunt er compacte berichten in kwijt en dat is in deze tijd met veel verandering van maatregelen als gevolg van covid-19, heel effectief.”

Andere reden is dat met de komst van de schoolapp de websites nog sterker kunnen worden ingericht op nieuwe ouders. Alle scholen zijn inmiddels voorzien van nieuwe websites. Bovendien zijn ouders van kinderen op de basisscholen van Alberdingk Thijm al gewend aan een school app. De app voor ouders van leerlingen op middelbare scholen is volgens de betrokkenen dan ook een logische stap. 

De schoolapp werd op bijna alle scholen kort na de lancering gedownload door meer dan 90 procent van de ouders. Zij worden geïnformeerd over het laatste nieuws op school, schoolbrede mededelingen, enquêtes en formulieren die eenvoudig en snel ingevuld kunnen worden (bijvoorbeeld AVG formulieren), en er zit een handige afsprakenplanner in.

Uit de krant