Drents heidelammetje.
Drents heidelammetje. Foto: Foto: Arie van den Hout
Column GNR

Lentefeest!

Natuur en Milieu

Eindelijk lente! Hoewel we dit jaar geen echt koude winter hebben gehad, keek ik rond midden februari toch weer erg uit naar het volgende seizoen. Nieuwe blaadjes aan de bomen, de eerste warme zonnestralen, vogels die materiaal voor hun nest verzamelen. 

En natuurlijk onze lammetjes die eind maart naar de schaapskooi op de Blaricummerheide worden gebracht vanuit hun ‘kraamkamer’, onze werkstal in Laren. Onze Blaricumse schaapskooi is de plek waar we mensen graag meer vertellen over de Gooise natuur en waar groot en klein onze schaapskudde van dichtbij kunnen meemaken. 

Leuk om te melden: na alle coronabeperkingen kunnen we weer van start met onze wekelijkse open zondagmiddag bij de schaapskooi van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hier kun je al je vragen over de heide, begrazing, de kudde en de natuur stellen aan onze natuurgidsen. 

Ook kunnen we na twee jaar corona eindelijk onze evenementen weer organiseren. Dit jaar houden we een extra groot en feestelijk Schaapscheerdersfeest op 4 en 5 juni. Zet ‘m alvast in je agenda!

Tip: Op tweede paasdag, maandag 18 april, zijn peuters en kleuters welkom bij de schaapskooi van 10.00 tot 15.00 uur bij ons Lentefeest. Kom gezellig de lammetjes aaien, kleurplaten kleuren en paaseieren zoeken. Ook hierbij zijn onze natuurgidsen en boswachters aanwezig. De activiteiten zijn gratis. 

Voor diegenen die een wandeling willen maken, is het Kleuterpad met routeaanduiding en opdrachtjes voor de kinderen een aanrader! De schaapskooi (Oude Naarderweg 1) ligt op de Blaricummerheide, vlak achter het café-restaurant. Kom met de fiets in verband met het beperkte aantal parkeerplekken.
Geniet van de lente!

Dirk Mulderij, boswachter


Bijschrift - 

Bart Siebelink

Uit de krant