Afbeelding
Foto's: Kindercampus

Groene vlag wappert bij Eco-school KinderCampus

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Afval scheiden, zo veel mogelijk op de fiets of lopend naar school komen, drinken meenemen in bekers en zo min mogelijk afval produceren. Het zijn allemaal zaken waar de leerlingen van de Kindercampus zeer bewust mee bezig zijn.

De Hilversumse basisschool mag zich daarom nu opnieuw Eco-school noemen. Woensdag werd de bijbehorende vlag uitgereikt en gehesen en dansten de pakweg 155 leerlingen de giga-groendans. Directeur Francisca Reimert ‑ Mannessen vertelt dat de school voor de tweede keer is benoemd tot Eco-school.

Zij vertelt daarbij dat de school ook moestuintjes heeft waarin kinderen steeds meer gaan werken en waar uiteindelijk groente geoogst zal kunnen worden, dat dan weer gebruikt kan worden om te koken en op te eten. Ook laat de school elk jaar een schoolbreed NME-thema (Natuur en Milieu Educatie) terugkomen. Op het dak van de school liggen zonnepanelen, het gebouw is duurzaam gebouwd en klimaatneutraal.

Samengevat is het een degelijk en energiezuinig gebouw waarbij met name het binnenklimaat erg goed te noemen is. Het groene buitenterrein met klim-, speel- en waterelementen voegt hier veel aan toe.

Elk jaar wordt er een Ecoteam gekozen dat bestaat uit leerlingen (uit elke groep een leerling), een leerkracht, een ouder en de directeur. Daarnaast is het niet alleen zo dat de leerlingen letten op het milieu en de omgeving, maar ook op elkaar. 

Zo is het ‘Wil je met me spelen-kleed’ net klaar. Dit is een matje helemaal geknoopt van afvalmateriaal (een heel werk). Dit matje zal buiten op een vaste plek komen. Hier kunnen leerlingen op gaan zitten als zij niemand hebben om mee te spelen. Daarmee nodigen zij dus een ander uit om mee te komen spelen. Dit idee is van de kinderen gekomen.


Uit de krant