Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Laapersveld enkele uren afgesloten na mogelijk schietincident

112

HILVERSUM - De omgeving van het Laapersveld in Hilversum was woensdagavond enige tijd afgesloten nadat er rond 18.00 uur schoten waren gehoord. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. 

De politie laat via twitter weten dat er geen gewonden zijn aangetroffen. Wel werd het park afgezet en was de politie massaal aanwezig. De in het park aanwezige mensen kregen de vraag of zij iets hadden gezien en moesten vervolgens het Laapersveld verlaten. 

Een getuige had vlak daarvoor een ruzie in het park gezien. Daarbij zou een jongen klappen hebben ontvangen van enkele scooterjongeren. Daarbij volgden meerdere knallen. Hierna ging de groep, net als het slachtoffer, er vandoor. 

Ook de politie is inmiddels vertrokken. Het onderzoek in het park en omgeving is afgerond, meldt een woordvoerder. “Maar het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Mochten mensen nog iets gezien of gehoord hebben en dat nog niet gemeld, we houden ons aanbevolen.”

Update
De politie meldt donderdag dat er niets is gevonden dat wijst op een schietincident, ook geen hulzen. “Er zijn verschillende getuigen gesproken en mogelijk was er sprake geweest een ruzie, waarbij mogelijk werd gedreigd met een nep-vuurwapen. Er werden ook knallen gehoord. We hebben op dit moment geen slachtoffers in beeld. Mocht iemand nog over informatie beschikken wat dit onderzoek kan helpen. Dan horen wij het graag.

Uit de krant