Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zwemlessen in ‘T Gooische Bad geschrapt na grote chloorlekkage

112

HILVERSUM - De zwemlessen in ‘T Gooische Bad zijn voor vandaag geschrapt vanwege een grote chloorlekkage in het zwembad. “Dit kan er ook nog wel bij”, vertelt zwemschoolhouder Shiva de Winter.

Hij ontdekte de lekkage - er lag zeventig tot tachtig liter chloor op de vloer - donderdagmorgen vroeg en belde direct de brandweer. Er waren op dat moment dus geen kinderen in het gebouw. “Nu staan er twaalf brandweerwagens”, vertelt de Hilversummer twee uur later. Hij is ondertussen weer terug bij het zwembad aan de Hilversumse Franciscusweg nadat hij voor onderzoek enige tijd in het ziekenhuis verbleef. Het gaat naar omstandigheden goed met hem.  

De brandweer is donderdagmorgen dus massaal ter plaatse en de omgeving is afgezet. Ook vanuit de Veiligheidsregio Utrecht is een speciaal ‘gaspakkenteam’ (zie foto hieronder) aanwezig om, zoals een woordvoerder zegt, ‘de stof te stabiliseren’ (ingedamd met korrels). Ook zullen er nog metingen worden verricht en zal een gespecialiseerd bedrijf de puinhoop binnen opruimen.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Voor De Winter en zijn personeel is de lekkage een forse tegenvaller, net op het moment dat de boel weer lekker draaide (na een wekenlange sluiting vanwege de lockdown). “Het is een bijzondere gewaarwording dit”, aldus De Winter, die het gaspakkenteam gekscherend omschrijft als ‘marsmannetjes’. “We hebben alle ouders voor vandaag al op de hoogte gesteld dat de zwemlessen voor vandaag niet doorgaan. Voor vandaag wil ik dat eerst de zwembadbouwer langskomt om te kijken wat er mis is. Waarschijnlijk gaan morgen de zwemlessen ook niet door, tenzij het opgelost wordt.

Uit de krant