De autobrand in het Havenkwartier mei vorig jaar.
De autobrand in het Havenkwartier mei vorig jaar. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer opgepakt voor autobrand, witwassen en handel in drugs

112

HILVERSUM - De politie heeft dinsdagochtend een dertigjarige Hilversummer als verdachte aangehouden voor het stichten van een autobrand, drugshandel en het witwassen van geld.

Dat maakt het Hilversumse politiekorps vandaag bekend. Twee dagen geleden is de Hilversummer aangehouden. Dat gebeurde na een inval in een pand aan de Nieuwe Havenweg. 

In 2020 startte de politie een onderzoek naar een autobrand die in de vroege ochtend van 18 mei plaatsvond op het Hilversumse bedrijventerrein (zie foto). Tijdens het onderzoek naar de verdachte kwamen meer verdenkingen aan het licht, waaronder de vermoedelijke handel in verdovende middelen en het witwassen van geld. 

Twee dagen terug, in alle vroegte, heeft de politie een inval gedaan op het industrieterrein, waarbij de dertigjarige man is opgepakt. Bij de verdachte is een hoeveelheid drugs aangetroffen, een verboden wapen en een som contant geld. Overigens bleek het bedrijfspand waar de Hilversummer is aangehouden illegaal te zijn omgeturnd in een woning. De gemeente Hilversum onderzoekt de mogelijkheden de mogelijkheden tot sluiting. De verdachte zal worden gehoord, het onderzoek naar deze zaak gaat verder, meldt het politiekorps. 

Dit is een ondermijningszaak. De politie legt uit dat dit bijvoorbeeld gaat over faciliteiten die in de bovenwereld gebruikt worden om zaken mogelijk te maken voor de onderwereld. “Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat”, stelt de Hilversumse politie. “Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. We treden hierbij als één overheid op ,omdat we op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden”, luidt nadere uitleg. 

Uit de krant