Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Klap en heel veel purschuim in Mauritslaan: ‘Ik zat meteen rechtop in bed’

112

HILVERSUM - Omwonenden van de Mauritslaan schrokken vannacht wakker na een harde knal. Wat bleek: onder een geparkeerde auto was een bus purschuim met een explosief tot ontploffing gebracht. 

Het tumult ontstond rond 2.00 uur. Eén van de buurtbewoners die wakker werd van de harde knal was Shiva de Winter. “Ik zat meteen rechtop in bed”, vertelt hij. “Meteen was duidelijk dat dit niet goed was. Toen ik keek zag ik een grote rookwolk en ging ik er snel naartoe. Dit was duidelijk geen vuurwerk. Echt, het was best een klap.”

Onder de auto ontstonden vlammetjes, die door een buurtbewoner zijn geblust. De brandweer maakte het karwei vervolgens af. “De melding - een harde knal - was spectaculairder dan de brand zelf”, aldus een brandweerwoordvoerder. “In een half uurtje waren we klaar.”

Wel zat het voertuig en ook andere geparkeerde wagens onder het schuim. De gemeente is ingeschakeld om de weg schoon te maken. De politie laat weten dat bij de ontploffing drie voertuigen zijn beschadigd en het onderzoek gaande is.


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant