Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ravage na aanrijding in centrum Hilversum: ‘Brinkweg wel twee en een half uur dicht’

112

HILVERSUM - Op de sowieso al drukke afslag van de Vaartweg/Kerkbrink naar de Brinkweg in het centrum van Hilversum was het donderdag een behoorlijke puinhoop na een aanrijding met twee voertuigen.

Rond 11.00 uur botste een bakwagen met daarin twee vrouwen op een daar geparkeerde auto van Gooische Slaapspecialist. Het verkeer werd vervolgens omgeleid via de nog smallere Zon en Maanstraat. Hier mag echter geen vrachtverkeer overheen, aangezien dit wegdek ook een deel van het dak van parkeergarage Gooische Brink is. Vrachtwagens moesten daarom dus keren. “Het was een grote ravage”, vertelt mede-eigenaar Sigrid Ruigrok van de eveneens op die hoek gevestigde Gooische Slaapspecialist. “Ik denk dat die Brinkweg wel twee en een half uur dicht is geweest.”

De zwarte auto van de slaapspecialist was op het moment van de aanrijding onbemand. Door de klapper schoof de vierwieler echter een paar meter naar voren en botste op de verkeerspaal van de parkeergarage. “Wij hebben daar parkeerplaatsen, maar de auto stond heel minimaal op de rijbaan. De twee meiden in die andere auto zijn er behoorlijk op ingereden. Nu is hij total loss. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.”

Voor de winkel zit er nu niks anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe vrachtwagen. “Gelukkig hebben we een tweede bus, weliswaar zonder belettering, achter de hand. Dat busje hebben we opgehaald en de spullen daar ingeladen”, aldus Ruigrok.

Uit de krant