Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuwe afslag A27 is alleen voor HOV, maar Google Maps zegt iets anders

112

HILVERSUM - Automobilisten kunnen Hilversum-Oost binnenrijden via de Zandheuvelweg (Baarn) en de bekende afslag richting Oostereind/Diependaalselaan. Voor het autoverkeer op de A27 komt Google Maps met een derde optie.

Het advies van de navigatie voor automobilisten op deze snelweg vanuit de richting Almere is namelijk om de nieuwe afslag bij Anna’e Hoeve en crematorium Laren te pakken. Een probleem: deze afslag is alleen voor de toekomstige HOV-verbinding en daarom verboden voor het gewone autoverkeer. 

Verschillende automobilisten waren daar dinsdagmorgen niet van op de hoogte en werden onaangenaam verrast toen zij de navigatie volgden en aan het eind van de afslag een slagboom aantroffen. Deze slagboom is nog niet in gebruik en ging dus (zonder code) niet omhoog. De automobilisten konden daarom geen kant op. Het is immers te gevaarlijk om achteruit te rijden richting de snelweg. 

Gelukkig voor de betrokkenen kwam op dat moment net een ambulance aanrijden. De bestuurder daarvan beschikte wel over de code, zodat de automobilisten hun weg konden vervolgen. Inmiddels is de slagboom opengezet, zodat automobilisten niet vast komen te staan. 

De afrit blijft echter verboden terrein voor autoverkeer. De provincie Noord-Holland, opdrachtgever voor het hele HOV-project, is op de hoogte van de navigatiefout (foto hieronder), aldus een woordvoerder. De aanpassing is in gang gezet. Wanneer de fout definitief is hersteld is nog niet bekend.


Uit de krant

Voorproefje Gooi en Eembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief