Afbeelding

Zijn jouw tuinmeubelen klaar voor de winter? Deze tips helpen je!

Advertorial

Langdurige regenval en vochtige dagen, het is weer volop winter in Nederland! Niet alleen jij, maar ook jouw tuinmeubelen kunnen hier last van hebben. Als je wil dat jouw mooie tuinmeubelen er volgend jaar weer netjes bijstaan is het van belang deze goed op te bergen of te beschermen deze winter. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Wij geven je graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw tuinmeubelen er de komende lente weer netjes bijstaan.

Plaats jouw tuinmeubelen onder een overkapping

Als je er de mogelijkheid voor hebt is het uiteraard het beste om de meubels onder een overkapping te plaatsen. Of nog beter: in de schuur, als daar ruimte voor is. Hierdoor staat jouw mooie tuinset of loungeset beschermd tegen vochtige weersinvloeden. Nattigheid kan namelijk zorgen voor schimmel en vlekken die er lastig uit gaan. Tuinmeubelen kunnen uiteraard wel tegen een stootje, maar regen en sneeuw brengen ook vuil met zich mee wat zich kan gaan nesten in je tuinkussens of op het materiaal zelf.

Een beschermhoes voor je tuinmeubelen

Wanneer je geen ruimte in de tuin hebt om je meubels onder te zetten of in op te bergen raden we aan een beschermhoes te gebruiken! Belangrijk is hierbij wel dat je kiest voor een hoes van ademend materiaal. Hierdoor kan waterdamp een weg naar buiten vinden en voorkom je schimmelvorming. Om je kussens te beschermen kunnen we ook een opbergbox aanraden. Deze kist zorgt in de winter voor extra opbergruimte en in de zomer kun je er een bankje van maken. Multifunctioneel, en daarmee van toegevoegde waarde.

Heb je een mooi plekje over op zolder? Dan is het ten zeerste aan te raden je tuinkussens hier op te bergen. In tegenstelling tot een schuur heb je binnen in huis geen last van vocht. In deze droge en warme omgeving ben je er verzekerd van dat jouw tuinkussens goed blijven.

Uiteraard hangt het altijd van het materiaal soort af wat de beste manier is om je tuinmeubelen te beschermen. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en dien je hierdoor op een andere manier te onderhouden. Laat je bij de aanschaf van tuinmeubels hierover goed informeren om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan! Bij Fonteyn staan de experts zes dagen per week voor je klaar om je te voorzien van dit advies.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief