Afbeelding

Dit is het moment om je huis ‘zomerklaar’ te maken

Advertorial

Langzaam, heel langzaam mogen we weer wat meer. En tegelijk doet langzaam de lente zijn intrede. Daarom is het goed om te beseffen dat als je straks weer mag gaan sporten, gaan winkelen of op vakantie, er van dat klussen in huis voorlopig niets meer komt. Tijd dus om nu nog even door te pakken of het uit handen te geven.   

Lockdown handjes op de muren
Na zoveel met het hele gezin binnen zijn, is de kans groot dat de muren van je keuken of woonkamer wel een frisse wind kunnen gebruiken. Kleine, maar zeker ook grote handen pakken ongemerkt muren vast als ze de hoek om gaan. Je steekt je hoofd om de deur om even wat te vragen en je handen… juist op de muur.

Hal en trappengat
Mocht je starten, neem dan ook de hal en het trappengat eens onder handen. Ook hier grijpen handen vaak geen leuning als er haast is om op tijd de deur te openen voordat gewilde pakketje. Kijk je door de ogen van een bezoeker naar je huis, dan zie je bij de meeste huizen dat dit deel een ondergeschoven kindje is. En dat is jammer, want frisse wanden geven echt een andere aanblik. En wees eerlijk, je hal is wel de eerste indruk voor de bezoekers van jouw huis. Met mooi goed strak stucwerk lijkt alles ook direct strakker, groter, luxer en/of moderner. Een goede stukadoor uit Hilversum en omstreken kan u daarbij helpen.

Wanden en plafonds stucen
Hetzelfde geldt voor die kamer die je tijdelijk als werkplek ingericht had. Nu je weet dat het nieuwe werken voor een deel uit thuiswerken bestaat, is dit het moment voor een lik verf of een nieuw behangetje. Wanden of plafonds met scheuren kun je natuurlijk ook opnieuw laten stucen want een mooie strakke wand ziet er direct heel anders uit.

Stoer en praktisch
Wil je een stoere look? Denk dan eens aan betonstuc. En dat hoeft echt niet perse gewoon grijs te zijn. Kijk maar eens naar de trendsetter beton ciré met prachtige metallic accenten. Met metalen zoals tin, koper en ijzer maar ook de edelmetalen zoals goud, zilver en brons worden wanden of vloeren van beton ciré een item op zich. Wil je een chique of een rauwe industriële look?

Door de diverse typen metallic kunnen deze ook goed gecombineerd kunnen worden met verschillende kleuren betonstuc. Werk je jouw wanden af met roestig of oxiderend effect, dan zul je versteld staan van het resultaat. Ook het gebruik van verschillend gereedschappen als stucspanen, kwasten en sponzen, geeft een mooi effect. Zo kunnen ‘tekeningen’ gecreëerd worden maar ook diepte. 

Betonstuc leent zich overigens niet alleen voor wanden maar ook voor vloeren, badkamers, keukens en zelfs wastafels of keukenbladen. Door de samenstelling is betonstuc waterdicht en vuilafstotend. Ideaal voor natte ruimtes dus. Snel een nieuwe look voor het toilet? Je raadt het al…

Uit de krant