Afbeelding

Wat houdt ISO 9001 in en welke voordelen biedt het?

Advertorial

Als je zakendoet met een bedrijf wil je graag dat de kwaliteit van de geleverde producten of diensten goed is. Helaas is dit niet altijd het geval. Denk aan producten die vroegtijdig kapot gaan, of levertijden die veel langer duren dat van tevoren werd gecommuniceerd.

Om dit probleem te tackelen zijn er verschillende normen voor kwaliteitsmanagement in het leven geroepen. Een van de grootste internationale normen op het gebied van kwaliteitsmanagement is de ISO 9001 certificering. In dit artikel gaan we kort in op wat deze norm precies inhoudt en wat de voordelen zijn. Lees gauw verder!

De betekenis van ISO 9001

Met een ISO 9001 certificaat toont een bedrijf aan dat het kwaliteit levert op verschillende vlakken waaronder bedrijfsvoering en diensten of producten. ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement die in het leven is geroepen door NEN. De norm stelt bepaalde eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en heeft als doel om te zorgen dat de markt wat transparanter en betrouwbaarder wordt. Dus wanneer klanten met een bedrijf in zee gaan wat ISO 9001 gecertificeerd is, kunnen zij erop vertrouwen dat het bedrijf weet waar het mee bezig is en zakendoen met dit bedrijf geen slechte keuze is. 

Voordelen van ISO 9001

Het ISO 9001 certificaat heeft voor zowel de consument als het bedrijf verschillende voordelen. Daarom is certificeren voor deze norm altijd een slimme zet. Een aantal van de belangrijkste voordelen van het certificaat zijn de volgende:

-   Hogere klanttevredenheid – Door processen zo in te richten dat de kwaliteit goed gewaarborgd wordt, zal automatisch de klanttevredenheid stijgen. Je doet als bedrijf namelijk precies wat je belooft en dat zorgt ervoor dat aan de verwachtingen van de klant wordt voldaan.
-   Vermindering van de kosten – Als processen gestroomlijnd en efficiënt ingeregeld zijn, zal je merken dat de kosten dalen. Er worden minder fouten gemaakt en je bereikt meer in een kortere tijd.
-   Beter imago – Met het behalen van het ISO 9001 certificaat laat je zien dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt zitten. Bovendien heb je hier ook het bewijs voor, doordat je voldoet aan de norm. Toekomstige klanten zijn minder bang om zaken met je te doen en je imago krijgt een boost.

Het ISO 9001 certificaat behalen

Wanneer begin jij met het ISO 9001 certificaat te behalen? Zoals hierboven te lezen zijn er genoeg voordelen. We adviseren om in zee te gaan met een partij die ervaring heeft met certificeringstrajecten, zoals Diks Process Support. De norm bevat behoorlijk uitgebreide en taaie stof. Hierom is het handig als een specialist je hier doorheen leidt, zodat jij spoedig voldoet aan het ISO 9001 certificaat. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland Politiek 20 mei, 07:00
Afbeelding
Na steekincident opgepakte Hilversummer (17) langer vast Politie 19 mei, 20:29
Afbeelding
Nog geen arrestaties na vondst ‘foute winkel’ Lijsterweg Politie 19 mei, 17:45
Afbeelding
Chaos bij spoorwegovergangen in Hilversum door storing op spoor 112 19 mei, 17:09
Afbeelding
Voedselbank Gooi & Omstreken hielp al meer dan honderd gezinnen uit Oekraïne Mensen 19 mei, 15:00
Afbeelding
'100 jaar geleden werd het Leger niet altijd met open armen ontvangen' Bijzondere activiteiten tijdens jubileumjaar Leger des Heils Hilversum Mensen 19 mei, 14:00
Afbeelding
'Als ik thuis was gebleven, had ik nooit zo goed Nederlands leren spreken' Vrijwilligers King Arthur Groep halen er meer uit dan ze van tevoren hadden gedacht Mensen 19 mei, 10:00
Afbeelding
Zorgen bij Gooise burgemeesters over tekort aan agenten in Midden-Nederland Politie 19 mei, 07:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief