Afbeelding

Sterke stijging buitenlandse investeringen in Nederlandse startups: val op als startup met deze tips

Advertorial

Steeds meer grote buitenlandse bedrijven doen investeringen in Nederlandse startups of nemen deze over voor gigantische bedragen. De grote droom van veel Nederlanders is dan ook een bedrijf op te zetten en deze dan na verloop van tijd van de hand te doen voor een mooi bedrag. Echter is natuurlijk de hamvraag: hoe doe je dit precies? Welnu, in dit artikel zullen we je enkele tips geven om op te vallen als startup en daarmee je kans buitenlandse investeringen in de wacht te slepen te verhogen. 

Kom met een uniek product dat anders is dan de rest

Bijna alle startups die slagen weten precies waarin zij uniek zijn en waardoor zij klanten aantrekken. Denk dus bijvoorbeeld in eerste instantie na over je product en welk prijskaartje daar aan vast hangt. Krijgen klanten waarde voor hun geld? Zo niet, dien je je af te vragen hoe je deze waarde kunt verhogen, al is het slechts merkwaarde. 

Vandaag de dag komen consumenten in aanraking met duizenden verschillende producten en bedrijven per dag, dus je zult wel degelijk je best moeten doen om op te vallen. Als je problemen hebt met het uitzoeken van een goede bedrijfsnaam of naam voor je product, zijn er genoeg websites beschikbaar met gratis tools die computeergegenereerde namen bedenken. Op deze manier hoef je niet zelf uren lang te gaan brainstormen om op een pakkende naam te komen. 

Stel het juiste team samen

Het maakt niet uit hoeveel ervaring of talent je hebt als ondernemer, het is altijd belangrijk om het juiste team samen te stellen om van je startup een succes te mmaken. Een goed team ondersteunt elkaar en behaalt samen de bedrijfsdoelstellingen op effectieve wijze. Denk er aan om bijvoorbeeld totaal verschillende mensen aan te nemen, zodat zij ieder een eigen kijk hebben om wat er belangrijk is. Op deze manier kun je zelf tot nieuwe inzichten komen en je bedrijfsprocessen aanpassen. 

Creëer een innovatiecultuur

Hoewel dit een beetje als een of ander hip woord klinkt, is het wel degelijk belangrijk om een innovatiecultuur in het achterhoofd te houden. Innovatie is immers hetgene geweest dat bedrijven zoals Apple en Google anders heeft doen zijn dan de rest. Om innovatief te zijn moet je constant op de hoogte zijn van wat je concurrentie aan het doen is. Doe dus uitvoerig marktonderzoek en kom met een bedrijfsstrategie die effectiever is dan die van hen. Kijk dus bij andere bedrijven af, maar verbeter de fouten die zij maken. 

Laat je zaak niet je leven leiden

Ook dit klinkt vaag, maar er zit wel een kern van waarheid in. Uiteindelijk gaat het erom dat je met je eigen onderneming doet wat je leuk vind. Er zijn genoeg dingen te doen buiten het ondernemen om en doe dit ook regelmatig. Op deze manier blijf je hart voor de zaak behouden.

Meer bedrijfsnieuws lezen? Neem dan eens een kijkje in de bedrijfsrubriek op onze website. 

Afbeelding

Uit de krant