Afbeelding

Een verzekering voor je bedrijfsauto

Advertorial

Op het moment dat je als bedrijf een auto hebt, is het belangrijk om deze te verzekeren. Door je bedrijfsauto te verzekeren, is het mogelijk om meer zekerheid te hebben op de weg met je bedrijfsauto. In de meeste gevallen is het als bedrijf mogelijk om gebruik te maken van zakelijk verzekering voor je auto. Dit kan een stuk voordeliger zijn om gebruik van te maken. 

In Nederland is het verplicht om een verzekering voor je auto te hebben als je auto wilt rijden. Daarom kan het ook handig zijn om een goede verzekering te hebben voor je bedrijfsauto. Hierbij is het niet alleen belangrijk om een goede verzekering te hebben, maar een zakelijk verzekering kan in dit geval een stuk voordeliger zijn om voor te gaan. 

Wanneer een zakelijke verzekering?

Op het moment dat je een zakelijke bedrijfsauto hebt, is het mogelijk om hier een zakelijke verzekering voor te nemen. Echter weet niet iedereen wat het verschil is tussen een zakelijke verzekering en een normale verzekering. Het verschil tussen deze twee is echter dat een zakelijke verzekering alleen bij een bedrijfsauto gebruikt mag worden. 

Een zakelijke verzekering is alleen maar een optie voor auto’s die alleen maar voor zakelijk gebruik worden gebruikt. Dit kan het rijden naar klanten zijn of het vervoeren van goederen. Voor de bedrijven die gebruik willen maken van een zakelijke verzekering zijn de kosten vaak hoger dan van een normale verzekering. 

Dit heeft ermee te maken dat een normale verzekering voor auto’s is die minder kilometers maken. Een zakelijke auto maakt namelijk over het algemeen veel meer kilometers dan een particuliere auto. Een zakelijke verzekering is daarom eigenlijk alleen maar geschikt voor auto’s waar alleen maar zakelijk mee gereden wordt. 

De eisen van een zakelijke verzekering

Op het moment dat je een zakelijke verzekering af wilt sluiten voor je auto, zijn de eisen anders dan bij een privé autoverzekering. Dit heeft ermee te maken dat een zakelijke auto op andere manieren gebruikt wordt. Een zakelijke autoverzekering moet dan ook alleen gebruikt worden voor zakelijk gebruik. Dit houdt in dat je de auto alleen maar gebruik voor vervoer naar klanten toe. 

Het is niet de bedoeling om een zakelijke auto te gebruiken voor persoonlijk verkeer. Een bedrijfsauto mag namelijk niet gebruikt worden voor het vervoeren van personen of goederen. Hierdoor heb je een speciale bestelauto nodig. Verder moet een zakelijke auto ook op naam van je bedrijf staan. Dit houdt in dat het kenteken van de auto ook verwerkt wordt in de balans die je voor je bedrijf maakt. 

Verder is het ook noodzakelijk dat je zelf de hoofdbestuurder van de auto bent. Het is namelijk niet de bedoeling dat anderen veel in de auto gaan rijden. Als je aan deze eisen voldoet, kun je in aanmerking te komen voor een zakelijke verzekering van Diks.nl. Hierdoor weet je dat je een goede verzekering hebt om gebruik van te maken. Het uitkiezen van de juiste zakelijk verzekering is namelijk erg belangrijk. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hoofdorganist Grote Kerk Naarden geeft concert in Sint-Vituskerk Cultureel 16 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Inhuren beveiliger tegen woninginbraken lijkt vruchten af te werpen ‘Rust is terug’ in straten rondom Kastanjevijver Buurt & wijk 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 17:45
Logo
Afbeelding
Stichting d’ONS wil duurzame ontwikkeling van Suriname veiligstellen voor volgende generaties ‘Jaarlijks zo’n veertig vrijwilligers die de roverij van zeeschildpadeieren tegengaan’ Natuur en Milieu 15 aug, 13:56
Afbeelding
Verdachte overval Kruidvat langer vast Politie 15 aug, 13:52
Logo
Afbeelding
In Hilversum was het dit jaar al 7 keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Hilversummer (23) opgepakt voor overval Kruidvat Politie 13 aug, 10:27
Logo
Afbeelding
'Eén van de mooiste momenten van het jaar om hier te zijn' Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 13 aug, 09:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief