Afbeelding

Zo vind je het beste telefoonhoesje

Advertorial

Je hebt net een nieuwe telefoon gekocht wat tegenwoordig ook niet meer zo goedkoop is. Aangezien je jouw (te) dure smartphone overal mee naartoe neemt, wil je hem uiteraard goed beschermen. Dit kan met telefoonhoesjes, screenprotectors of een cameraprotector. Maar hoe kies je nou het juiste hoesje uit? Daar gaan wij jou mee helpen!

Bepaal eerst of het een book case, 2-in-1 hoesje of back cover moet worden

Aan de titel te zien is er meer dan genoeg keuze, maar wat zijn de verschillen? Eigenlijk zeggen de namen van de hoesjes al voldoende. Een book case beschermt de hele telefoon en sla je open als een boek. 

Dan hebben we een back cover, deze beschermt alleen de achter en zijkant van de telefoon. Deze hoesjes zijn erg populair omdat ze wat compacter zijn dan de andere twee varianten. Wel is hier het scherm altijd open en bloot en raden we jou aan om naast het hoesje ook een goede screenprotector aan te schaffen. 

Last but not least hebben we de 2-in-1 variant nog. De naam zegt het eigenlijk al, het zijn twee hoesjes in 1. Je combineert namelijk de twee eerder genoemde hoesjes, het is namelijk een bookcase met een uitneembare backcover. De twee hoesjes zijn gemakkelijk van elkaar te scheiden door middel van een magneet.

Wil je gebruik blijven maken van speciale opties?

Helaas komt goede bescherming ook met beperkingen. Mocht je jouw telefoon het beste willen beschermen, dan is de book case zeker de beste keuze. Helaas gaat hierdoor wel een zeer handige optie verloren die tegenwoordig op de meeste toestellen zit: draadloos opladen. Helemaal voor mensen met een iPhone is het belangrijk om hier goed over na te denken. Sinds de iPhone 12 beschikken namelijk alle toestellen over MagSafe, naast het draadloos opladen kun je hiermee ook gemakkelijk je iPhone in de auto kwijt en zijn er zelfs speciale pasjes houders die je achterop je telefoon klikt.

Denk er dus goed over na voor welk soort hoesje je gaat. Mocht je er nou echt niet uitkomen, kijk dan gerust eens naar de koopadviezen gegeven door de telefoon accessoire specialisten van GSMpunt.

Uit de krant