Afbeelding

Online een oppas zoeken, hoe doe je dat?

Advertorial

Ben je online op zoek naar een oppas? Maak je je zorgen of je wel een betrouwbaar iemand kunt vinden die op jouw kinderen past terwijl jij aan het werk bent?

Het online vinden van een oppas is nog nooit zo makkelijk geweest. In feite kun je een oppas vinden binnen enkele minuten, en dan ook nog eens van overal in de wereld. Maar voordat je er meteen induikt, moet je wel weten welke risico’s eraan verbonden zijn.

In dit blogartikel geven we een aantal handige tips waar je op kunt letten als je een oppas online gaat zoeken. Lees je mee?

Online een oppas zoeken

Er zijn veel oppas websites, maar het kan lastig zijn om de beste voor jou te vinden. Of je nu een lokale oppas in Hilversum wilt inhuren of op zoek bent naar een professionele nanny, het helpt om te weten waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de perfecte oppas vindt.

1. Controleer recensies

Wanneer je op zoek bent naar een oppas, vertrouw dan niet alleen op mond-tot-mondreclame. Je kunt recensies lezen over babysitters op sites van derden zoals Google Maps, Trustpilot en anderen. Ook kun je ze vaak vinden op de website van de aanbieder zelf.

Deze reviews geven je inzicht of de babysitter betrouwbaar en betrouwbaar is. Als je bang bent opgelicht te worden, probeer dan beoordelingen te vinden van ouders die positieve ervaringen hadden met de oppas.

2. Maak een persoonlijke afspraak voordat je iemand inhuurt

Als je liever een oppas direct via de telefoon boekt, kun je overwegen om eerst persoonlijk af te spreken. Op die manier kun je de oppas in actie zien en vragen stellen over zijn of haar ervaring.

3. Vraag naar hun ervaring

Vraag de oppas hoe lang hij of zij al in de kinderopvang werkt en of hij of zij eerdere ervaring heeft. Vraag ook naar andere kwalificaties of certicaten. 

4. Maak een shortlist en spreek er drie aan

Waarom zou je meteen voor de eerste gaan? Kies 3 oppassers waar jij een goed gevoel bij hebt en nodig die uit voor een gesprek. Tegenwoordig kan dat supermakkelijk met een video gesprek. Gewoon via whatsapp of facetime bijvoorbeeld. Je hebt waarschijnlijk vanzelf een klik met 1 van de oppasmeiden, en ga daar verder mee.

Hoe werkt een oppas site?

Een oppas website werkt eenvoudig: Je kunt babysitters vinden door te zoeken naar mensen die je wilt inhuren op basis van criteria zoals locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Zodra je iemand vindt die je leuk vindt, kun je direct met hem of haar berichten sturen. Je kunt zelfs zien hoe ze eruit zien voordat je beslist of je wel of niet wilt afspreken.

Soms moet je eerst lid worden of jezelf inschrijven in de website. De ene oppassite rekent een tarief per maand, de ander rekent weer een percentage per uur.

Nadelen van een oppas site

Ondanks alle screening kan het toch voorkomen dat er toch geen klik is met de oppas. Dat kan gebeuren, onderneem daar zelf aktie op en kies de volgende keer een andere oppas.

Sommige oppas websites vragen een maandelijks tarief, je moet dit blijven betalen, soms vergeet je dit. 

Het beste wat je kunt doen is op zoek gaan naar een gerenommeerd oppasbureau. Deze bureaus hebben meestal veel klanten en zorgen ervoor dat elk kind goed wordt opgevangen. Ze bieden ook verzekeringen en opleidingsprogramma’s aan.

Voordelen van een oppas site

Een goede oppas site maakt het vinden van een oppas makkelijk. Je hoeft langer je vrienden en familieleden in te schakelen om op te passen. En omdat er veel verschillende soorten babysitters zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat je vastzit aan iemand die niet bij jouw levensstijl past.

Op een site zoals oppasorganisatie Nanny Nina kun je als ouder(s) vacatures plaatsen en anderen vragen te solliciteren. Bij deze oppas website doen ze ook zelf een achtergrondcontrole en laten elkaar beoordelen.

Het mooiste is dat je nooit persoonlijk met iemand hoeft te praten over hoeveel geld je voor een oppas wilt betalen. In plaats daarvan kun je gewoon gebruik maken van het gemak van technologie om ervoor te zorgen dat je de perfecte oppas voor jouw situatie krijgt. Je kan ook nog eens afrekenen via de app, makkelijk toch?

 En jij? Ga jij al zoeken naar een oppas?

Uit de krant