Afbeelding

De voordelen van PVC vloeren op een rijtje

Advertorial

PVC vloeren zijn door hun veelzijdigheid een uitstekende optie voor gebruik in verschillende omgevingen. Er is een grote verscheidenheid aan keuzemogelijkheden, waaronder kleuren en dessins. Het is een functionele vloer die eenvoudig schoon te maken is en zo gestileerd kan worden dat de vloer goed staat in verschillende interieurs.

PVC vloeren zijn door hun uitzicht verbluffende vloeren die bijna niet te onderscheiden zijn van natuurlijk houten vloeren. Lees hier meer als je meer wilt leren over de voordelen van het gebruik van PVC.

PVC vloeren zijn een robuuste en duurzame vloerkeuze

Een vloer moet aantrekkelijk zijn en geruime tijd tegen slijtage kunnen. Door de beschermende PVC toplaag die op de kernlaag ligt, heeft een PVC vloer de potentie om extreem lang te overleven-tenminste 25 jaar.

Het vermogen van de vloer om slijtage te doorstaan en in de loop van de tijd zijn aantrekkelijke uiterlijk te behouden hangt rechtstreeks samen met de stabiliteit van de kern en de sterkte van de PVC laag die hem bedekt. Daardoor worden de vloeren steviger en kunnen ze temperatuurschommelingen in het gebouw beter verdragen.

Bij de keuze van een PVC vloer is het dus essentieel op deze twee eigenschappen te letten om te weten hoe lang de vloer mooi zal blijven en een milieuvriendelijkere keuze te maken.

Het onderhoud is erg goed te doen

PVC vloeren hebben een oppervlak dat zowel glad als waterdicht is, wat betekent dat vuil en vocht niet door de toplaag kunnen dringen. Daardoor is de vloer zowel eenvoudig schoon te maken als eenvoudig te onderhouden. Een hygiënisch schone vloer kan bereikt worden met alleen routineus vegen, stofzuigen en dweilen.

Er zijn talloze aanbieders die onderhoudsoplossingen aanbieden die er speciaal voor ontwikkeld zijn. Zo kun je er zeker van zijn dat je je vloer de juiste verzorging geeft.

Uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming

PVC vloeren onderscheiden zich door hun vermogen zich aan te passen aan de temperatuur van hun omgeving. De vloeren zijn minder goed bestand tegen hoge temperaturen omdat ze gemaakt zijn van breekbare materialen en een kunststof onderlaag hebben. Ze kunnen daarom gecombineerd worden met vloerverwarming, een luxe die door een particulier aan een huis kan worden toegevoegd.

PVC vloeren zijn ideaal in allerlei omstandigheden. We hebben een ruime keuze aan kleuren en dessins. Het is een nuttige vloer die eenvoudig te onderhouden is en er in verschillende omgevingen goed uitziet.

PVC vloeren hebben het ongewone vermogen zich aan te passen aan de omgevingstemperatuur. De vloeren hebben een zeer geringe hittebestendigheid door hun dunheid en hun plastic onderlaag. Omdat vloerverwarming een luxe is die men aan een huis kan toevoegen, kunnen ze er allemaal mee gecombineerd worden.

Het vermogen om geluid te absorberen

Door hun vermogen om geluid te absorberen zijn PVC vloeren een uitstekende keuze voor huizen met papierdunne muren of die in appartementencomplexen liggen. Deze eigenschap komt voort uit de aanwezigheid van vele lagen, die ervoor zorgen dat niemand je voetstappen kan horen en dat je door de kamer kunt navigeren zonder geluid te maken.

Waterbestendig

Omdat ze bestand is tegen water, zijn PVC vloeren een uitstekende keuze voor gebruik in natte omgevingen zoals badkamers en keukens. Bovendien moet je overwegen deze vloer te leggen als je kinderen of huisdieren hebt.

Ongelukjes en gemorste vloeistoffen zijn snel te verhelpen, zonder dat je schoonmaakmiddelen nodig hebt of langdurige schade, zelfs als je ze niet meteen opmerkt. Daardoor zijn PVC vloeren ook zorgeloze vloeren om te leggen.

Hoge niveaus van zowel elasticiteit als weerstand tegen vallende objecten

Omdat de PVC kunststof vloer een zachte textuur heeft, heeft hij een goede elasticiteit en een goed elastisch herstel na door zware voorwerpen geraakt te zijn. Daardoor kan hij het aantal slip-en-val verwondingen bij het personeel aanzienlijk verminderen en is hij goed bestand tegen het vallen van zware voorwerpen. Of je nu gaat verhuizen en een nieuwe vloer wilt leggen, of op onderzoek uit bent naar een nieuwe vloer: een PVC vloer past overal en in elk interieur!

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
'Eén van de mooiste momenten van het jaar om hier te zijn' Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 13 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Zomerportret | Justin Putuhena Dj en producer raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Cultureel 13 aug, 07:00
Afbeelding
Automobilist aangehouden na frontale aanrijding met scooterrijder 112 12 aug, 20:28
Afbeelding
Hilversum gaat vanwege aanhoudende droogte eerder maaien Natuur en Milieu 12 aug, 17:33
Logo
Afbeelding
Hilversummers ontvluchten hitte op Loosdrechtse Plassen ‘Zodra we hierbinnen rijden krijg ik altijd een vakantiegevoel’ Mensen 12 aug, 16:00
Afbeelding
Bodemonderzoek vanuit de lucht in Hortstermeerpolder Natuur en Milieu 12 aug, 14:45
Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief