Afbeelding
Foto: Twenty Four Webvertising B.V.

Hoe ga jij om met een mobiele telefoon voor je kind?

Advertorial

Vroeg of laat kom je als ouder voor het dilemma te staan wanneer jij je kind nu uiteindelijk een mobiele telefoon geeft. Voor de meeste ouders is de middelbare school het moment waarop dit gebeurt. Toch zien we dat er steeds meer kinderen op jonge leeftijd rondlopen met een smartphone. Is dit normaal en ga je hier als ouder in mee? Wat nu als je kind als één van de weinigen nog geen smartphone heeft? Kortom, een hele hoop vragen die vooral voor een jonge ouder thuis tot flink wat discussie kunnen leiden met hun kind. Om je een idee te geven, hebben we enkele praktische tips voor je die het je een stuk makkelijker kunnen maken.

Wanneer komen de eerste vragen vanuit kinderen?

Vaak zien we dat de meeste kinderen zo rond een jaar of 8/9 voor het eerst vragen om een mobiele telefoon. Logisch, want ze zien dit natuurlijk ook bij de ouders voorbijkomen. Daarnaast krijgen ze deze telefoon natuurlijk ook vaak in handen om er een spelletje op te mogen spelen of een filmpje te kunnen kijken. Ze weten dus exact hoe het werkt en willen er natuurlijk het liefst ook zelf één. Vooral wanneer ze in een klas zitten waar er al enkele kinderen zijn die een telefoon hebben, is het aannemelijk dat ook jouw kind met deze vraag thuiskomt. Het is dan belangrijk dat jij hier als ouder weerstand tegen kunt bieden, mits je dit natuurlijk daadwerkelijk wilt. 

Prepaid of abonnement?

Een mobiele telefoon zonder internet is natuurlijk niets aan voor kinderen! Laten we eerlijk zijn dat vind je als volwassene natuurlijk ook niet. Wel is het belangrijk om er goed over na te denken hoe je hiermee om gaat. Geef je je kind een prepaidkaart dat opgewaardeerd moet worden of kies je voor een sim only en mogen ze je oude toestel gebruiken? In de huidige tijd is prepaid natuurlijk niet meer erg gangbaar. Een sim only is dan veel praktischer. Zo hoef je niet bang te zijn dat de kosten uit de hand lopen en kunnen ze je altijd bereiken. Zo heb je al een sim only voor enkele euro’s per maand. Je kunt overigens ontzettend gemakkelijk en snel online verschillende sim only vergelijken, zodat je zeker weet dat je een abonnement kiest wat bij je kind past.

Welke voordelen heeft een telefoon voor je kind?

Een mobiele telefoon is tegenwoordig natuurlijk voor veel meer dan alleen het bellen zoals dat enkele jaren geleden wel het geval was. Zo lezen we er het laatste nieuws en staan we als het moet 24/7 met elkaar in contact van over de hele wereld. Het grootste voordeel voor een kind, is dat ze gemakkelijk kunnen laten weten waar ze zijn. Stel ze gaan uit school mee met een vriendje of vriendinnetje, dan kunnen ze je dit eenvoudig door een belletje of een ‘appje’ laten weten. Ook wanneer ze een lekke band hebben is het handig dat ze een mobiele telefoon bij zich hebben. Kortom, voordelen genoeg. Wel is het goed je kinderen te begeleiden in dit proces. Ze hebben namelijk in één keer de mogelijkheid tot contact met de hele wereld.

Uit de krant