Afbeelding

5 tips om je badkamer opnieuw te stylen

Advertorial

Wat het opknappen van kamers in onze huizen betreft, staat de badkamer vaak op nummer één. De kosten die met de renovatie van deze twee kamers gepaard gaan zijn echter het hoogst. 

De meesten van ons zullen dit project op een wensenlijstje zetten, In de tussentijd zullen helaas niet veel mensen ook daadwerkelijk overgaan tot actie. Terwijl het echter niet zo moeilijk is als het lijkt! 

In het geval van badkamers kan het een en ander gedaan worden om een oudere badkamer nieuwer te doen lijken, er actueler uit te laten zien, en een meer eigentijdse uitstraling te geven zonder een verbouwing.

De meesten van ons denken dat het enige antwoord een kostbare opknapbeurt is, dat hoeft gelukkig niet zo te zijn! Het is goed haalbaar om een oudere badkamer een aanzienlijk moderner uiterlijk te geven zonder al te veel geld uit te geven. Misschien kies je wél voor een verbouwing? Dan is het goed om te shoppen bij een kwaliteitswinkel die kwaliteitsproducten van gerenommeerde merken als Clou sanitair aanbiedt. 

Ga voor een opvallend kleurenpalet

Bekijk de oppervlakken van de muren in je badkamer nog eens goed. Zien ze er tóch wel een beetje verouderd uit? Dan heb je een paar velletjes behang of een nieuw laagje verf nodig om ze een flinke oppepper te geven. Je zou je kunnen voorstellen dat het kiezen van een levendig en opvallend behang van zo’n kleine omvang overweldigend zou zijn, maar als je een blik werpt in de verbluffende kamer die op de foto hierboven staat afgebeeld, zul je ongetwijfeld van gedachten veranderen!

Dit marmerachtige ontwerp, dat deze badkamer met enthousiasme vult, ziet er fantastisch uit in combinatie met de klassieke accessoires. Zoals de spiegels en de kranen.

Installeer een kleine plank aan de muur

Je kunt op deze manier meer ruimte bieden om kleinere voorwerpen op te bergen, of je kunt een rij sierplanten of beeldjes een plaats geven. Het laatste is een aantrekkelijke optie en geeft de badkamer een speelse look.

Let wel op dat de plank hoog genoeg geplaatst moet worden zodat niemand er zijn of haar hoofd aan stoot als ze opstaan na gebruik van de faciliteiten, maar hij moet ook laag genoeg geplaatst worden om de erop geplaatste voorwerpen te laten stralen.

Bloemen zijn een noodzaak in elke badkamer

Ze kunnen vers zijn, wat de voorkeur verdient vanwege hun mooie uiterlijk en natuurlijke en verfrissende geur, of ze kunnen nep zijn. Dit impliceert dat zelfs mensen met mogelijke allergieën plezier kunnen beleven aan de schoonheid van bloemen.

Een bloem of plant toevoegen aan een badkamer is een gemakkelijke manier om de badkamer een fris, nieuw uiterlijk en gevoel te geven. 

Werk de badkamertegels bij

Badkamers met gekleurde tegels lijken misschien verouderd. De kleur van de tegels is een belangrijke factor voor veel mensen die ervoor kiezen hun badkamer te verbouwen. 

Grotere tegels gebruiken in kleine ruimten kan de indruk wekken dat de ruimte groter en opener is. Kleinere, mozaïektegels kunnen gebruikt worden om een gezellige sfeer te scheppen of om de aandacht te vestigen op een bepaald kenmerk of brandpunt. 

Door de juiste kleuren te kiezen kun je de juiste sfeer in je badkamer scheppen. Als je tegels nog in goede staat zijn, zijn nieuwe voegen het enige wat ze nodig kunnen hebben om ze hun vroegere schoonheid terug te geven en je badkamer op te fleuren. Ook een optie zijn PVC vloeren, die veel voordelen bieden in een badkamer, maar ook in andere kamers in huis!

Investeer in betere verlichting

De sfeer van de ruimte kun je veranderen met de juiste badkamerverlichting. Om je verlichtingsbehoefte te bepalen, let je op de hoeveelheid natuurlijk licht die je overdag ontvangt of op de tijden waarop je de badkamer het meest gebruikt. Voor kille ochtenden en avonden is dit de perfecte oplossing. Kies verlichtingsarmaturen die bestand zijn tegen nattigheid en vochtigheid en roep altijd de hulp in van een erkende elektricien om de armaturen te installeren.

Vervang de spiegel

Het is misschien tijd om een nieuwe badkamerspiegel te plaatsen als je huidige een beetje versleten begint te lijken of waterschade heeft. Er zijn talloze maten en vormen die het uitzicht van je badkamer aanzienlijk kunnen veranderen. Zelfs in de kleinste badkamers geven spiegels de indruk van meer ruimte.

Uit de krant

Laatste nieuws

Tekstadvertenties