Afbeelding
Foto: MoveWell

In gesprek met praktijk MoveWell Chiropractie Hilversum en Fysiotherapie Hilversum

Advertorial

Praktijk MoveWell - wie kunnen jullie helpen?
‘MoveWell Fysio Hilversum en chiropractie Hilversum is een expert-praktijk op het gebied van bewegingsklachten. De intense samenwerking tussen verschillende disciplines maakt onze aanpak speciaal.’

Bedoel je hier de combinatie fysiotherapie, chiropractie en andere specialismes mee?

‘Ja, klopt. Na bijna vijftien jaar werkervaring en samenwerking met andere disciplines weet je waar in elk specialisme de kracht ligt. De ene keer is fysiotherapie de beste optie voor een klacht, de andere keer werkt chiropractie beter. Hoe mooi is het dat je in één praktijk chiropractoren, fysiotherapeuten en andere specialismen hebt die samen kunnen sparren om tot de snelste en effectiefste oplossing voor de patiënt te komen!’

Fysiotherapie kent men wel, maar wat is Chiropractie?

‘Fysiotherapeuten en chiropractoren focussen beide op het beter laten functioneren van de gewrichten en spieren, waarbij chiropractoren dit bereiken door middel van lichte druktechnieken en speciale behandeltafels.’ 

Waarin blinken jullie in uit?

Momenteel staat onze praktijk het meest bekend om ons rugcentrum. Vanuit het hele land komen mensen voor de behandeling van (complexe) rugklachten. Zo zien wij momenteel een paar honderd mensen per week met rugklachten. Dankzij onze aanpak is de tevredenheid bij onze patiënten groot.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Is jullie concept uniek?

Er zijn in Nederland weinig tot geen praktijken die op deze manier samenwerken. Wij hebben een goede mix aan topspecialisten.

Ook onze nieuwste investeringen vallen op. De behandelapparatuur en de oefenruimte zijn van hoge kwaliteit. Wij doen er alles aan om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Heb ik een verwijzing nodig voor een behandeling bij MoveWell?

‘Nee, voor een behandeling is er geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.’ 

Krijg ik de behandelingen vergoed? Verbruik ik mijn Eigen Risico?

‘Fysiotherapie en chiropractie vallen veelal in het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. De hoogte van uw vergoeding hangt af van uw verzekering. De vergoeding gaat niet af van uw eigen risico.’

Wat zijn de meest voorkomende redenen dat iemand naar een chiropractor gaat?

Er zijn tal van redenen waarom iemand besluit om naar een chiropractor te gaan. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende:
Rugpijn en Nekpijn: Eén van de meest voorkomende redenen om naar een chiropractor te gaan is bij rugklachten en nekklachten. Chiropractoren kunnen helpen bij het verminderen van rugpijn door middel van technieken zoals manipulatie van de wervelkolom en oefentherapie.
Hernia: Een hernia kan leiden tot rugpijn, nekpijn, pijn in armen en benen en andere klachten. Chiropractoren kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ongemak en het verbeteren van de beweeglijkheid van de wervelkolom. MoveWell is gespecialiseerd in het behandelen van herniaklachten dankzij een intense samenwerking met de fysiotherapeuten herstellen patiënten sneller.
Hoofdpijn: Hoofdpijn kan ontstaan als gevolg van spanning in de nek en schouders. Chiropractoren kunnen helpen bij het verminderen van deze spanning en het verminderen van hoofdpijn.
Sportletsel: Chiropractoren kunnen helpen bij het herstellen van sportblessures, zoals bij spierscheuren, bottenletsel en andere gewrichtsproblemen.
Preventie: Chiropractie kan ook worden gebruikt voor preventie, zoals het behouden van een goede houding en beweging en het versterken van de spieren rond de wervelkolom.

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten
MOVE WELL FEEL BETTER

Uit de krant