Afbeelding

4 redenen om geen televisieabonnement meer te nemen bij je internet thuis

Advertorial

De tijd dat internetabonnement standaard gekoppeld waren aan een televisieabonnement lijkt voorbij te zijn. Steeds meer mensen worden ‘cord-cutter’ en kiezen er tegenwoordig voor om deze diensten niet meer gecombineerd af te nemen, maar af te zien van een traditioneel televisieabonnement. In dat geval is een abonnement voor internet only voldoende voor thuis. Als jij deze stap nog niet genomen hebt, kan dit wel iets zijn om over na te denken, hoewel het misschien een ongemakkelijke keuze lijkt om te maken. We bespreken vier redenen om geen televisieabonnement meer te nemen bij je internetabonnement voor thuis.

Overstappen naar online streamingdiensten

Met de opkomst van online streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+, hebben veel mensen geen traditionele televisiekanalen meer nodig. Deze diensten bieden immers een enorme catalogus aan films en tv-series die de noodzaak van een televisieabonnement doen verdwijnen. Deze diensten zijn vaak ook nog eens goedkoper dan traditionele televisieabonnementen, hoewel dat voordeel verdwijnt als je meerdere abonnement op elkaar stapelt. Maar dan heb je natuurlijk wel héél veel content om uit te kiezen.

Geen zin in traditionele programmering

Televisiekijken op de traditionele manier betekent dat je te maken hebt met de programmering van lineaire televisie. Dat geeft sommige mensen rust en regelmaat, maar anno 2023 willen veel mensen niet meer op die manier televisiekijken. Wil jij ook graag zelf kunnen bepalen wanneer je ergens naar kijkt? Dan is een televisieabonnement inderdaad niet meer passend bij jouw behoeftes en kun je beter gebruikmaken van streamingsdiensten, die wel in die behoefte van vrijheid in kijkgedrag voorzien.

Minder reclame

Een irritatiepunt waar televisiekijkers al decennialang over klagen, zijn de ellenlange reclameblokken waar je tussen of zelfs tijdens programma’s gedwongen mee geconfronteerd wordt door televisiezenders. Vooral wanneer de reclame ook tijdens programma’s, series en films komt, kan dit de kijkervaring aardig verstoren. Dit terwijl je op streamingsdiensten helemaal of vrijwel zonder reclame naar je favoriete programma’s, series en films kunt kijken. Dit is dan óók een reden om afscheid te nemen van je televisieabonnement.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is ook een reden om enkel nog een internetabonnement te nemen in plaats van een combinatie met een televisieabonnement. Losse internetabonnementen bieden immers vaak meer flexibiliteit dan gecombineerde abonnementen. Het is gemakkelijker om over te stappen naar een andere internetprovider als je geen televisieabonnement hebt dat je ook moet annuleren. Bovendien bieden veel internetproviders de mogelijkheid om het internetabonnement op elk gewenst moment op te zeggen of te wijzigen, zonder extra kosten.

Kortom, er zijn dus verschillende redenen te bedenken waarom je misschien geen televisieabonnement meer bij je internetabonnement zou moeten nemen. Het kan een beetje pijn doen om je abonnement en mediabox de deur uit te doen, want na al die jaren ben je er erg gewend aan. Maar door de overstap te maken naar online streamingdiensten, heb je meer flexibiliteit, minder kosten en minder onderbrekingen tijdens het kijken van jouw favoriete programma’s. En dan heb je genoeg aan het internetabonnement dat je sowieso al wilde nemen, want welk modern huishouden kan er nu immers zonder internetvoorziening?

Uit de krant