Afbeelding

Van niets naar alles: Hoe één man zijn fortuin maakte met cryptocurrency

Advertorial

Iedereen droomt ervan om miljonair te worden, maar het is voor slechts een enkeling haalbaar. Het is natuurlijk ook fijn om dan succesverhalen te lezen van mensen die het voor elkaar kregen om in één klap een fortuin te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het over beleggen in cryptocurrency gaat. Daar zijn inmiddels immers voldoende succesverhalen over te vinden. Zo werd een man uit Silicon Valley razend snel rijk ervan.

De juiste zet doen

De man in kwestie volgde het nieuws rondom bitcoin op de voet vanaf het eerste moment. Al snel deed hij een investering in 20.000 coins. Dat kon je toen nog doen voor 3.000 dollar. Tegenwoordig zou bijvoorbeeld de Dodgecoin koers interessant zijn om die reden. Zeker ook als je kijkt naar het rendement dat het hem opleverde. De 20.000 coins waren niet in één keer miljoenen waard. Lange tijd keek hij er zelfs helemaal niet naar om. Dat was juist ook het geniale aan de zet die hij deed met deze investering.

Dichtbij het vuur

De man had natuurlijk ook het geluk dat hij bij een bekend techbedrijf werkt en middenin de cryptorevolutie stond. Op het moment dat bitcoin in 2010 bekender en bekender begon te worden en meer mensen mee begonnen te doen, had hij al 20.000 coins in bezit. Het was dus ook geen moeilijke keuze om de coins een half jaar aan te houden om eens te kijken wat er zou gebeuren. De koers ging in vijf dagen tijd van 0,008 naar 0,08 dollar. Dit lijkt niet veel, maar dit is natuurlijk een gigantische stijging als het om grote aantallen gaat.

Geloof in de goede afloop

Deze ontwikkeling gaf de huidige cryptomiljonair vertrouwen in de toekomst van de munt. Ook al werd er door mensen om hem heen in Silicon Valley nogal sceptisch gedaan. De munt zou alleen maar groot zijn geworden door speculatie en nepnieuws. Dat is nu wel anders, maar nieuwkomers als Voyager Token hebben nog steeds met zulke berichten te maken. De man zag het echter als een lange termijn investering en liet de munten gewoon op zijn account staan.

De jackpot winnen

Je kan natuurlijk meedoen aan de loterij en daar proberen de jackpot te winnen. Er zijn echter ook soms mensen die gewoon de juiste dingen op het juiste moment doen. Zoals de man die zijn munten bewaarde tot 2013 toen bitcoin door het dak ging. Bij een koers van 350 dollar verkocht hij zijn eerste 2.000 munten. Enkele dagen later bij een koers van 800 dollar verkocht hij er nog eens 2.000. Al snel had hij meer dan 2 miljoen dollar op zijn bankrekening staan.

Tegenwoordig heeft hij nog altijd 2.000 bitcoins in bezit, maar heeft hij wel 25 miljoen dollar aan zijn verkopen verdiend. Met de huidige koers van enkele duizenden dollars, is het niet heel lastig om dit vermogen op niveau te houden met kleine verkopen. Leer dus een les en koop crypto tegen een lage koers in.

Uit de krant