Afbeelding

Landelijk design: Welke kleuren en materialen zijn populair voor keukens?

Advertorial

Het uitzoeken van een nieuwe keuken is niet altijd even makkelijk. Maar waarschijnlijk weet je weet wel goed waar welke stijl je voorkeur het meeste uitgaat. En kun je jouw smaak het beste omschrijven als landelijk? Dan wil je natuurlijk weten naar wat voor soort kleur je bijvoorbeeld op zoek moet gaan. We hebben een aantal veelgekozen kleuren tijdens een keuken ontwerpen voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Een landelijke keuken in het wit (of gebroken wit)

De meeste woningbezitters kiezen voor een landelijke keuken in het wit of in het gebroken wit (magnolia). En dat is ook helemaal niet zo gek, want een landelijke keuken wordt al erg snel gekoppeld aan deze kleurstelling. Het zorgt voor een mooi contrast met het de kleur van het aanrechtblad en je kunt deze kleur bijvoorbeeld erg goed combineren met de kleur van de handgrepen. Kies je voor deze kleur, dan weet je zeker dat je met deze kleur de plank niet zo snel mis zal slaan.

Ga je liever voor kleur? Investeer in pasteltinten

Voeg je maar al te graag wat kleur toe aan de keuken? In dat geval kun je een aantal kanten op. Een landelijke stijl komt bijvoorbeeld ook erg goed tot zijn recht als je gaat voor pastelkleuren. Maar donkere kleuren zoals donkergroen en donkerrood zijn ook bijzonder geschikt voor deze stijl. Wat de beste kleur is, hangt dus voor een erg groot deel af van je persoonlijke voorkeur. Misschien heb je al een goed beeld gekregen van alle mogelijkheden en weet je precies wat voor soort kleur je het liefste terug wilt laten komen in de keuken bij jou in huis.

Laat je altijd goed adviseren door een professional uit de branche

Niet alleen is er enorm veel aanbod op het gebied van de kleur van een keuken in een landelijke stijl. Je hebt ook enorm veel opties op het gebied van de opstelling en de apparatuur die je terug kunt laten komen. Kan je wel de nodige hulp gebruiken? Breng dan eens een keer een bezoek aan een keukenwinkel. Hier kunnen ze de keuken die voldoet aan al jou wensen ontwerpen in 3D en je bent ook gelijk op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op keukengebied.

Uit de krant