Wat wil Hilversum met het circusterrein? Daar moet ook een antwoord op komen.
Wat wil Hilversum met het circusterrein? Daar moet ook een antwoord op komen. Foto: Bastiaan Miché

Politiek, corporaties en ontwikkelaars met elkaar om tafel

Buurt / wijk

HILVERSUM - Woningcorporaties en projectontwikkelaars, die nu met hun projecten vastlopen in het raadhuis, verwachten duidelijkheid van de gemeente. Nee is ook een antwoord. Met zogeheten quickscans en -wins kan Hilversum de plannenmakers snel van helderheid voorzien en daarmee de impasse ontbreken.

Dat is afgelopen week in De Melkfabriek, het onderkomen van Dudok Wonen, een van de oplossingen die te berde komen tijdens een open gesprek. In een periode van negen à tien weken controleren de ambtenaren de ingediende bouwplannen.

Zij informeren het college van burgemeester en wethouders, die de plussen en minnen afwegen, waarna het plan naar de gemeenteraad gaat. Op die manier hebben de mensen die nu woningen willen bouwen of transformeren snel antwoord. En daardoor ook duidelijkheid over waarom de ontwikkelingen wel of niet door kunnen gaan.

Want een aantal projectontwikkelaars ervaart een gebrek aan duidelijkheid en soms zelfs fatsoen van de gemeente. Twee weken geleden gaven vier projectontwikkelaars in De Gooi en Eembode aan dat zij al tijden samenwerken met de gemeente en ondanks toezeggingen toch ineens te horen krijgen dat de plannen niet verder kunnen. Uitleg waarom ontbreekt.

De Hilversumse woningcorporaties hebben dezelfde ervaringen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant