Het parkeerterrein voor het winkelgebied.
Het parkeerterrein voor het winkelgebied. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Buurt Seinhorst kraakt parkeerenquête

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bewoners en ondernemers in en rondom winkelcentrum Seinhorst voelen zich voor de gek gehouden door de gemeente Hilversum. Aanleiding is een enquête, verstuurd naar 171 adressen, waarin zij moeten aangeven voor of tegen betaald parkeren te zijn.

De optie 'invoering van een blauwe zone' staat daar echter niet tussen, terwijl onder meer met een petitie al tijdenlang aangegeven is dat dit de beste en meest klantvriendelijke maatregel is tegen de parkeeroverlast.

De parkeerproblemen in de wijk spelen al langere tijd, maar namen vooral de laatste maanden ernstige vormen aan. Reden daarvan is dat het betaaldparkeergebied vanaf het station in Oost een steeds groter gebied heeft veroverd en de grens met de Jan van der Heijdenstraat inmiddels heeft bereikt.

Ook de komst van de Alliantie naar de wijk (het hoofdkantoor is nu gevestigd op het voormalige Lucent-terrein) heeft het probleem verergerd. Veel medewerkers van de woningcorporatie parkeren hun auto bij de overbuurman en laten deze daar de gehele dag staan. Immers, nergens staat dat dit niet mag.

Maar voor de bewoners van Seinhorst en de Jan van der Heijdenstraat tot aan de Eemnesserweg betekent dit langer zoeken naar een parkeerplek. Zij willen liever een blauwe parkeerzone, bijvoorbeeld tussen 9.00 en 18.00 uur. De ondernemers lieten dit ondanks al blijken met een petitie. "En dan gaat het om 42 ondernemers met 500 mensen in dienst", verduidelijkt Jan Wijnand van Loenen van de gelijknamige ijzerhandel.

Hij stuurde burgemeester Pieter Broertjes deze week een e-mail om zijn ongenoegen kenbaar te maken. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant