Frans Merkx (midden) samen met zijn vrouw Astrid en filiaalmanager Gerrit Knauff.
Frans Merkx (midden) samen met zijn vrouw Astrid en filiaalmanager Gerrit Knauff. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

Familiebedrijf Vloerette opent winkel in Havenstraat

Bedrijven

HILVERSUM - Hij was al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie toen een collega hem wees op een pand aan de Havenstraat. 'Het zal wel', was de eerste gedachte die Frans Merkx had, maar eenmaal in de Hilversumse winkelstraat was hij overtuigd. Afgelopen zaterdag was de opening.

Twee jaar geleden begon de nu 47-jarige mede-eigenaar samen met zijn vrouw Astrid met wat hij noemt 'een familiebedrijf waar u vraagt en wij doen. Op een industrieterrein in Lelystad openden zij de eerste locatie, maar nu was de tijd rijp om uit te breiden. "De naam Vloerette is ook wel een naam voor meer winkels", vindt hij. "En ik ben ook echt wel van plan om iets neer te zetten. Deze stad heeft ook een Vloerette nodig. Wij zijn anders dan alle anderen en passen ook wel bij 't Gooi. En ik voel me hier welkom."

Kwaliteit
Het pand Havenstraat 43C telt twee verdiepingen en bij elkaar 278 vierkante meter. De afgelopen weken waren Merkx en zijn medewerkers druk doende om van het leegstaande pand iets moois te maken. De vloer is opgeschuurd en de muren gewit. En inmiddels staat het vol met de nieuwste producten met de juiste kwaliteit, vertelt Merkx.

Hij en zijn medewerkers zijn niet voor niets gespecialiseerd in alle vloerbedekkingen: hout met name, maar ook pvc, laminaat en tapijt. "En we hebben alles in eigen beheer. We zijn ook gespecialiseerd in het aanleggen en repareren. Ontzorgen, noem ik dat."

Welkom
De van oorsprong Amsterdammer voelt zich welkom in Hilversum en vindt het fijn om naast een groot pand op een industrieterrein nu ook een kleinere winkel in het centrum te hebben. Bovendien zijn er al voorzichtige plannen voor een derde vestiging, verklapt hij, maar waar precies is nog niet helemaal duidelijk.

Hoewel Frans en Astrid Merkx pas twee jaar hun eigen bedrijf hebben, heeft hij al decennialang ervaring in de branche. Nadat hij aanvankelijk begon in de Amsterdamse taxiwereld en daarin ook zijn eigen bedrijf had, ging hij na afkoelperiode op Ibiza aan de slag in een woninginrichtingswinkel in Zaandam. Daar kwam zijn talent voor verkopen echt naar boven.

Eigenwijzer
Vervolgens ging hij aan de slag bij andere bedrijven, maakte nog even een uitstapje naar het sociaal-pedagogische werk, maar belandde uiteindelijk toch weer in de bouwsector. Uiteindelijk werd hij bij een woonbedrijf regiomanager van zeven vestigingen. "En dan word je eigenwijzer, zie je dat je meer weet dan de bedrijfsleider, en besef je dat je het net zo goed zelf kunt doen."

Vloerette is daarvan het resultaat. Wie deze maand een houten vloer koopt, krijgt deze gratis gelegd. De winkel aan de Havenstraat is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag tot 16.00 uur.

Uit de krant