Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum herdenkt slachtoffers MH17 komende jaren met zonnebloemen

Mensen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum blijft de komende jaren zonnebloemen op verschillende plekken in de gemeente plaatsen ter nagedachtenis aan de vijftien Hilversumse slachtoffers van de vliegramp met de MH17 op 17 juli 2014. 

Sinds 2015 plaatst Hilversum deze schalen met zonnebloemen. Dinsdag besloot de gemeente dat zij tot en met 2022 deze schalen plaatst. In dat jaar zal de gemeente het besluit opnieuw overwegen. De kosten bedragen de komende jaren 12.000 euro per jaar.

Burgemeester Pieter Broertjes: 'De vliegramp met de MH17 heeft een diepe wond achtergelaten in onze stad. De tijd verstrijkt, maar de slachtoffers worden nog dagelijks gemist. Daarom vinden we het belangrijk hen op Hilversumse wijze te blijven herdenken."

Zonnebloemen
De zonnebloemen zijn uitgegroeid tot het symbool van herdenking van de Hilversumse slachtoffers van de MH17-ramp. Ze vormen een verwijzing naar het veld in Oekraïne waar het vliegtuig is neergestort.

Ook het monument, dat in 2016 ter nagedachtenis aan de slachtoffers werd onthuld, bestaat uit vijftien zonnebloemen. Een zonnebloem voor ieder slachtoffer. Er worden onder meer schalen met zonnebloemen geplaatst bij het raadhuis, rotondes en de St.Vituskerk in Hilversum.

Uit de krant