Bewoners van Gooizicht genoten van de show verzorgd door de vrijwilligers van MZS.
Bewoners van Gooizicht genoten van de show verzorgd door de vrijwilligers van MZS. Foto: Bastiaan Miché

Verbroedering van sportveld naar verzorgingshuis brengen

Mensen

HILVERSUM - De handen gaan op elkaar. Anderen zingen mee. Een grote glimlach is op menig gezicht te ontwaren. Dat is exact wat Stichting Mens, Zorg en Sport (MZS) probeert te bereiken met hun shows in Hilversumse verzorgingshuizen: de oudere plaatsgenoten een onvergetelijke dag bezorgen.

Zaterdag zijn de vrijwilligers van de stichting te vinden in Gooizicht aan de Paulus van Loolaan. Daar krijgen de inwoners een twee uur durende show vol oud-Hollandse muziek, meezingers, klassiek, opera en jazz aangeboden.

In de tussentijd verschijnen diverse lekkernijen op tafel, waaronder poffertjes en advocaat. Daar zien de vrijwilligers, vaak ook actief binnen het Hilversumse voetbal, op toe.

Als klap op de vuurpijl ontvangt het verzorgingshuis ook nog een cheque van ZMS. Met dank aan sponsors is dat mogelijk. In totaal verzorgt de stichting zeven shows. Gooizicht is de middelste. Nieuw Kerkelanden, De Egelantier en De Beukenhof - een uitstapje naar Wijdemeren - zijn al geweest.

Op het programma staan de komende tijd nog St. Jospeh, Zuiderheide en Gooierserf. De dankbaarheid is groot. Dat blijkt wel uit de hartelijke reacties die de tehuizen na afloop sturen naar de stichting. "Bedankt voor de fantastische middag. Er is nog een hele tijd over nagepraat", liet een begeleidster van Nieuw Kerkelanden bijvoorbeeld weten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant