Afbeelding
Danielle Van der Veer

Grootste toernooi voor voetballende 35+-vrouwen

Sport

HILVERSUM - Prosecco, kaas en voetbal. Dat waren vrijdag, vlak voor Moederdag, de ingrediënten tijdens de derde editie van het Voetbalmoeders Prosecco Toernooi bij SC 't Gooi.

Het toernooi, dat drie jaar geleden is begonnen voor vrouwen die net zijn begonnen met voetballen, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste toernooi voor voetballende 35+-vrouwen in Nederland. Maar liefst 22 teams namen deel, al had het qua animo het dubbele aantal kunnen zijn.

Na vele wedstrijden met verschillende poules van beginnende speelsters tot de zeer ervaren voetbalsters, volgde de befaamde derde helft. Alle teams kregen Prosecco en een kaasplankje aangeboden door de mannen. Ook werd ieder team in het zonnetje gezet met een teamprijs, variërend van suppen en borrelen tot breien en een voetbalclinic.

In een volle kantine met ruim 200 vrouwen gingen tot in de late uurtjes de voetjes van de vloer onder het genot van livemuziek van zangers Bryan Stricker en Johan Kettenburg. Toernooidirectrice Jolanda Osendarp kan terugkijken op een zeer geslaagd event.



Foto's: ADMPROFOTO

De vrouwen speelden vele wedstrijden.

Uit de krant