Hans Haselager.
Hans Haselager. Foto: Bastiaan Miché

Coalitieakkoord Hilversum heeft nog wat 'open eindjes'

Politiek

HILVERSUM - Een akkoord tussen de vier partijen die samen in Hilversum een nieuwe coalitie willen vormen is er voorlopig nog niet. Er zijn nog verschillende 'open eindjes' en wat lastigere onderwerpen waar men nog niet over uit is, zegt formateur Hans Haselager.

Hij wil daarbij niet zeggen over welke onderwerpen precies Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks van mening verschillen. Belangrijkste vraag bij de verschillende thema's is vooral in hoeverre de ambities te realiseren/betalen zijn. Financieel heeft Hilversum haar zaakjes weliswaar op orde, echter de mogelijkheden zijn niet oneindig. "En ik wil wel een gedegen, goed akkoord", aldus Haselager.

Hij praat morgenavond de gemeenteraad - die dan eigenlijk echt voor het eerst sinds de gemeenteraadsverkiezingen bijeenkomt - bij. Het is echter de vraag of hij veel te zeggen heeft. Er is ook de komende dagen nog een hoop werk te verrichten. Bovendien, aldus Haselager, is nog niet eens besproken welke wethouder welke portefeuilles krijgt. 

Uit de krant