Eerder dit seizoen moest Hilversum al vol aan de bak tegen 't Gooi.
Eerder dit seizoen moest Hilversum al vol aan de bak tegen 't Gooi. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum wil zondag voor twintigste keer landskampioen worden

Sport

HILVERSUM - Bij Rugbyclub Hilversum zijn ze helder over hun ambitie: "Verliezen zit niet in ons systeem, dus zondag, eerste pinksterdag, tegen 't Gooi uit Naarden voor de twintigste keer kampioen van Nederland worden."

Wanneer dat op het Nationaal Rugbycentrum in Amsterdam wordt gerealiseerd, is dat voor de Hilversummers de vierde titel op rij. Ooit werden zij tussen 1957 en 1960 viermaal kampioen.

De ploeg van speler/coach Marcus Holden heeft voor de beslissende finale in elk geval een niet mis te verstane wake-upcall gehad. De laatste thuiswedstrijd tegen DIOK werd moeizaam met 34-24 gewonnen; een week eerder werd thuis tegen 't Gooi, de andere finalist, met 33-40 verloren. Holden is echter een rasoptimist: "We zijn na de laatste interlandwedstrijden gehavend uit de strijd gekomen met zware blessures van Dirk Danen, Jos Gasgoinge, Cheabey Crossby en Storm Caroll. We hebben na de laatste wedstrijd gelukkig drie weken voor het herstel. We kunnen als team nog groeien naar de beslissingswedstrijd."

Holden vindt wel dat zijn ploeg in een seizoen te weinig topwedstrijden speelt. "Het is vaak lastig om tegen mindere tegenstanders geconcentreerd te beginnen omdat we uiteindelijk toch wel winnen. We moeten eerst een 'tikkie' hebben gehad voordat we ons eigen spel gaan spelen."

Ook Sep Visser heeft veel vertrouwen in een goed resultaat: "We zullen de finale zeker niet onderschatten. Reken maar dat iedereen wakker, scherp en bij de les is. Tegenstanders zoals 't Gooi, dat het dit seizoen heel goed doet, brengen bij ons altijd iets extra's."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant