Er zijn tientallen bomen geplant tussen het scherm van Ziggo en de bewoners aan de Noorderweg.
Er zijn tientallen bomen geplant tussen het scherm van Ziggo en de bewoners aan de Noorderweg. Foto: Alice Karhof

Noorderwegburen blij met beplanting tegen licht Ziggoscherm

Buurt / wijk

HILVERSUM - Van de een op de andere dag schijnt er een fel, voornamelijk oranje licht in de huiskamers van de bewoners van de Noorderweg. Als ze poolshoogte nemen, zien ze dat Ziggo twee grote lichtschermen heeft opgehangen. De beelden wisselen snel, twaalf per keer minuut. Alice Karhof vraagt zich af of ze de enige is die er last van heeft. Als uit navraag blijkt dat de buren er ook van balen, onderneemt ze actie.

"En kijk eens?" Trots wijst Karhof op de Portugese laurieren en andere bomen die vorige week door de gemeente zijn geplant. Aan hen de taak het felle licht dat afkomstig is van de megaschermen van Ziggo tegen te houden. Vorig jaar werden de schermen met een totaaloppervlak van bijna honderd vierkante meter op het pand bevestigd.

Tureluurs
Sindsdien zat een aantal bewoners avond aan avond in het volle licht. "Mijn buurvrouw van in de tachtig werd er tureluurs van. Waar ze ook ging zitten, ze had er last van." Als ze een interview met de burgemeester in deze krant leest waarin hij Hilversummers die ergens mee zitten oproept zich te melden, mailt ze hem.

"De gesprekken die we eerder hadden met Ziggo en wethouder Voorink waren niet bevredigend. De lichtintensiteit werd gemeten, maar omdat daar nog geen wetgeving voor is, werd er niets mee gedaan. Het enige gebaar dat Ziggo wilde maken was de frequentie van het wisselen van de beelden aanpassen. Inmiddels hebben ze meer zwart in de beelden gestopt waardoor het minder fel is. Maar nog steeds waren we niet tevreden en ik besloot Pieter Broertjes op de hoogte te stellen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant