Robin Haase vorig jaar tijdens de Melkhuisje Masters.
Robin Haase vorig jaar tijdens de Melkhuisje Masters. Foto: Bastiaan Miché

Haase mist openingsdag Melkhuisje Masters

Sport

HILVERSUM - Ambassadeur en titelverdediger Robin Haase is donderdag de grote afwezige tijdens de eerste dag van de Melkhuisje Masters. De Nederlandse nummer één is nog druk bezig in het Masters toernooi in Rome, waar regen de organisatie parten speelde, en kan niet op tijd in Hilversum zijn.

Tallon Griekspoor neemt donderdag zijn plaats in. Van de deelnemers in Hilversum is alleen Haase nog actief in een toernooi in het buitenland. Guillermo Garcia-Lopez, Nicolas Jarry en Alexander Bublik staan klaar om vanaf morgen op het centre court van 't Melkhuisje aan het driedaagse voorbereidingstoernooi op Roland Garros te beginnen.

Na Haase is Griekspoor de nummer twee van Nederland. Het gat op de wereldranglijst tussen de twee is echter groot: Haase is de nummer 44 van de wereld, Griekspoor bezet de 225ste positie. 

Griekspoor is wel een kleine tien jaar jonger en heeft nog een hele loopbaan voor zich. Voor het eerst in zijn nog prille carrière gaat de jongste van drie tennissende broers naar het kwalificatietoernooi van de Franse Open in Parijs. Hij is 21 jaar en boekte afgelopen februari bij het ABNAMRO World Tennis Tournament in Rotterdam zijn meest aansprekende overwinning tot nu toe. In de eerste ronde wist hij niemand minder dan drievoudig Grand Slamkampioen Stan Wawrinka te verrassen.

Uit de krant