In de piekuren heeft de Geuzenbuurt te maken met veel parkeerproblematiek.
In de piekuren heeft de Geuzenbuurt te maken met veel parkeerproblematiek. Foto: Bastiaan Miché

Geuzenbuurt bindt strijd aan tegen parkeeroverlast

Buurt / wijk

HILVERSUM - Meestal als bewoners parkeeroverlast ervaren, gaat de vinger naar de gemeente. In het raadhuis moeten ze 't maar oplossen. Nee, zegt de bewonersvereniging van de Geuzenbuurt.

Volgens hen gaat het om een gedragsprobleem van de bewoners zelf, die weigeren hun auto netjes neer te zetten. "We moeten de hand in eigen boezem steken."

Dat is de vrij ongebruikelijke en tevens impopulaire boodschap van de bewonersvereniging aan hun buurtgenoten en bezoekers van de wijk. Zij heeft een brief opgesteld waarin zij een duidelijk appel doet op de buurtbewoners: let goed op waar je de auto parkeert. Want daar schort het nogal eens aan. Deze mededeling heeft de vereniging afgelopen verspreid via social media.

Qua openbare ruimte piept en kraakt het in de arbeiderswijk over het spoor. Gezinnen hebben twee, soms wel drie auto's en soms ook nog een werkbusje. En dan is het ook nog mens eigen om de vierwieler zo dicht mogelijk bij huis te zetten. Het liefst voor de deur.

Scheef- en dubbelparkeerders zijn aan de orde van de dag, net zoals mensen die een 'extra parkeerplaats' realiseren door hun wagen op de hoek van de straat te zetten. Dat zorgt voor onveilige en onleefbare situaties, zo leggen Ed Bakker en Harold van Ineveld van de bewonersvereniging uit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant