Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Haase vanavond in actie in Hilversum

Sport

HILVERSUM - Robin Haase is vanavond en morgen gewoon in Hilversum te bewonderen. De beste tennisspeler van Nederland komt namelijk toch nog in actie tijdens de Melkhuisje Masters.

Haase moest de openingsdag - donderdag - van het driedaagse toernooi missen, omdat hij nog een toernooi in Rome speelde. Daar leed hij met zijn partner Jean Julien Rojer in Rome een hele zure nederlaag in de tweede ronde van het dubbelspel (supertiebreak 8-10). Dat betekende dat hij de koffers kon pakken en vrijdag en zaterdag in actie kan komen bij Melkhuisje Masters.

De vervanger van Haase was donderdag Tallon Griekspoor. Hij verloor het openingsduel in twee sets van het Kazachstaanse talent Alexander Bublik. Tijdens de tweede wedstrijd donderdagavond deed Nicolas Jarry zijn naam als servicekanon alle eer aan. Guillermo Garcia Lopez heeft het geweten en werd met 4-6 6-7 aan de kant gezet.

Haase won vorig jaar de koperen melkbus bij de openingseditie van de Melkhuisje Masters. Hij is ook ambassadeur van het evenement dat op de eerste dag al veel bezoekers trok. De Nederlandse nummer 1 staat vrijdag in de tweede wedstrijd, vanaf 18.30 uur, tegenover Guillermo Garcia-Lopez. De jongen kanonnen Nicolas Jarry en Alexander Bublik openen het 'feest voor spelers en bezoekers' om 16.00 uur.

Uit de krant