Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Buurtbewoners Lorentzschool vrezen 'Berlijnse muur'

Buurt / wijk

HILVERSUM - "De twee diarreekleurige noodlokalen die tot in 2010 jarenlang het plein ontsierden, staan een groot deel van de bewoners nog vers in het geheugen. Nu dreigt er een bouwwerk te komen dat maar liefst twee keer zo groot is. Daar zitten we niet op te wachten."

Dat schrijft bewoonster Marina Alings als reactie op de mededeling van de school deze week dat op het achterplein aan de Kapteynstraat een tijdelijk gebouw moet komen. Dit gebouw biedt de komende vier jaar ruimte aan vier lokalen. "Het mooie aanzicht van onze buurt dreigt weer voor jaren te worden verziekt", vindt zij.

Directeur Jeroen Jansen van de school bevestigt de komst van de noodlokalen, maar wil eerst de ouders komende maandag tijdens een informatiebijeenkomst informeren, voordat diezelfde ouders deze informatie in de krant lezen. Hij benadrukt dat pas daarna bij de gemeente de vergunning wordt aangevraagd. "We doen het heel netjes in de juiste volgorde."

In een brief aan de buurt schrijft Jansen dat door de groei van Villa Vrolik op Anna's Hoeve - een tweede vestiging van de Lorentzschool - er geen ruimte meer is voor de kleutergroepen bij de hoofdlocatie.

Daarom is de school al sinds begin dit schooljaar met de gemeente in gesprek over extra lokalen voor deze drie kleutergroepen. "Afgelopen week is de knoop doorgehakt. In de weken voor de zomervakantie wordt gestart met de werkvoorbereiding. De lokalen worden in de zomervakantie geplaatst, zodat we na de zomervakantie, met het nieuwe meubilair, kunnen starten. Het gaat om drie lokalen voor de kleutergroepen en een lokaal voor de peuterspeelzaal van Bink die nu nog op het Hoffplein zit. Ik ben blij en opgelucht dat we dit voor elkaar hebben gekregen."

Van opluchting is in de buurt geen sprake. Zij zijn bang dat de geschiedenis zich herhaalt en opnieuw jarenlang moeten aankijken tegen, zoals Alings verwoordt, de 'Berlijnse muur'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant