Shiva de Winter sprak eerder dit jaar de politiek toe.
Shiva de Winter sprak eerder dit jaar de politiek toe. Foto: Bastiaan Miché

Hoofdpijndossier zwembad De Winter heeft met bouwstop nieuw hoofdstuk

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Wij als ouders zien vooral een overheid die om wat voor reden dan ook onnodig tijd aan het rekken is, tot grote frustratie van veel mensen." Dat schrijven twee teleurgestelde ouders namens alle ouders wier kinderen de dupe zijn in de soap die Zwembad Kerkelanden heet.

Al maanden zijn er gesprekken tussen zwemschoolhouder Shiva de Winter en de gemeente Hilversum gaande over het realiseren van een kleinschalig instructiebad aan de Fransiscusweg 229, maar een resultaat is nog altijd - ondanks de welwillendheid die alle partijen tentoonspreiden - ver weg.

Afgelopen week kreeg de discussie een nieuw hoofdstuk doordat De Winter een bouwstop kreeg opgelegd. De gemeente heeft nog altijd geen groen licht gegeven voor het zwembad en dus zouden de werkzaamheden in het pand illegaal plaatsvinden.

De Winter is het daar niet mee eens en heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente om de werkzaamheden toch voort te mogen zetten. Hij gaat er namelijk van uit dat de vergunning er alsnog komt en wil dan zo snel mogelijk open gaan en zwemlessen verzorgen. Immers, op dit moment moeten 700 leerlingen uitwijken naar zwembaden buiten Hilversum.

Voor zo'n 200 kinderen (en hun ouders) is die afstand echter een brug te ver. Zij zijn daarom tijdelijk gestopt met de lessen. "Wij zijn erg teleurgesteld in alle perikelen die de bouw van dit zwembad belemmeren, met als laatste nieuws nu zelfs een acute bouwstop", schrijven de twee ouders aan burgemeester Pieter Broertjes. "Daarnaast lijkt de weerstand continu groter dan de argumenten (inclusief foutieve beschuldigingen), wat bij ons vraagtekens doet rijzen. Het zou ontzettend jammer zijn als dit zwembad niet (spoedig) gerealiseerd kan worden, omdat daar dan ongeveer 700 kinderen de dupe van zullen zijn."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant