Wat is de status van de woningbouwplannen voor het oude Leen Bakkerpand aan de Korte Noorderweg?
Wat is de status van de woningbouwplannen voor het oude Leen Bakkerpand aan de Korte Noorderweg? Foto: Bastiaan Miché

Er komt meer kijken bij woningbouw dan alleen ruimtelijke factoren

Politiek

HILVERSUM - Dat er iets moet gebeuren in de spoorzone staat ook voor het college van burgemeester en wethouders onomstotelijk vast. Een kwalitatieve impuls, ook op het gebied van woningbouw, is nodig. Daar hoort wel een maar bij; de balans tussen de verschillende functies speelt hierin een bepalende rol.

Dat is de reactie van het college op schriftelijke vragen van de ChristenUnie (CU). De fractie is in de pen geklommen nadat vier projectontwikkelaars in deze krant aan de bel trokken. Zij lopen met hun bouwplannen om onduidelijke redenen vast in de gemeentelijke molen.

CU-raadslid Tjerk Pelsma uitte zorgen over de voortgang van de woningbouwprojecten op zogeheten inbreidingslocaties, zoals die van de Leen Bakker op de Korte Noorderweg. De politicus is geschrokken van de vertraging die de plannen oplopen, terwijl de roep om (meer) woningen in Hilversum en omstreken groot is.

Transformatie van leegstaand commercieel vastgoed is volgens het college in de afgelopen jaren een effectieve manier geweest. Vanuit het raadhuis wordt gewezen naar het oude KRO-gebouw, het Lucentterrein, de Melkfabriek en Villa Industria.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant