Wijkcentrum De Geus is zaterdag is zaterdag de centrale plek.
Wijkcentrum De Geus is zaterdag is zaterdag de centrale plek. Foto: Bastiaan Miché

Snuffelen langs tuinen tijdens eerste rommelroute Hilversum

Buurt & wijk

HILVERSUM - In Amerika is het fenomeen 'garage sale' bekend. Wat je van zolder haalt of uit de schuur zet je neer in de voortuin en verkoop je. Dat is wat er zaterdag ook gaat gebeuren in de Geuzenbuurt. Daar houden ze voor het eerst een rommelroute.

Tussen 10.00 en 15.00 uur is het mogelijk bij zo'n vijftig huizen in de buurt langs te gaan en te snuffelen tussen de tweedehands spullen die de Hilversummers te koop aanbieden. "Het zorgt ook voor saamhorigheid", stelt Ed Bakker. Volgens hem is het echt een buurtgebeuren. Bewoners kunnen bij elkaar langskomen, spullen kopen en zo elkaar ook beter leren kennen. Dat is het sociale idee achter het gebeuren.

Samen met Diana van der Velden en in samenwerking met wijkcentrum De Geus verzorgt Bakker de rommelroute 'Over 't Spoor'. Elders in het land, waaronder Alkmaar en Almere, is deze rommelroute al gehouden. "Nu is het voor het eerst in Hilversum."

Wijkcentrum De Geus fungeert zaterdag als centrale plek voor de rommelroute. Hier kunnen wandelaars met hoge nood een stop maken om te plassen of even zitten op het terras dat voor de deur wordt neergezet. In het gebouw aan de Geuzenweg 84 ligt tevens een plattegrond klaar, zodat de wandelaars weten waar ze naartoe kunnen om spulletjes te gaan bekijken.

Hoewel de eerste editie nog aanstaande is, zijn er al plannen voor volgend jaar. In 2019 moet de rommelroute meer gestalte krijgen. Groter worden. Naast de medewerking van huishoudens hoopt de organisatie dan ook op deelname van de ondernemers uit de buurt. "Die willen we er graag bij betrekken", besluit Bakker.

Uit de krant