Medewerkers van de Halfords staan dinsdag op het Media Park.
Medewerkers van de Halfords staan dinsdag op het Media Park. Foto: Bastiaan Miché

Dé kans om de e-bike te leren kennen

Mensen

HILVERSUM - Een toch wel bijzonder initiatief van enkele rijwielhandelaren in Hilversum. Op dinsdag 29 mei staan zij overdag op verschillende plekken tijdens een zogenaamde e-bikeprobeeractie en 'fietsreparatiedag'. De actie is een samenwerking tussen rijwielhandelaren en Hilversum Fietst.

De afgelopen weken stonden er in deze krant meerdere artikelen - ook in samenwerking met Hilversum Fietst - waarbij het gebruik van de fiets, maar ook andere thema's rondom gezondheid en milieu, werden benadrukt. Gedachte daarbij is om bijvoorbeeld werkgevers aan te sporen meer te doen aan CO2-reductie en werknemers zover te krijgen om de fiets te pakken en de auto te laten staan. Wie zich bovendien voor het fietsinitiatief aanmeldt, steunt daarbij ook nog eens een goed doel.

En hoewel het aantal fietsers - vooral dankzij de e-bike - toeneemt, is er altijd ruimte voor verbetering. Mede daarom staat een aantal winkeliers dinsdag op verschillende plekken in Hilversum. Zo staan medewerkers van de Halfords tussen 12.00 en 15.00 uur op het Media Park en Antilopepersoneel staat om diezelfde tijd op het Arenapark.

Medewerkers op die bedrijventerreinen kunnen zo een ritje maken op de e-bike. Want zo'n elektronische tweewieler is echt niet meer alleen voor de wat ouderen onder ons, weet ook bedrijfsleider Joep Poels van de Halfords aan de Groest. "Je ziet al steeds vaker dat mensen voor hun werk van Amsterdam naar Hilversum fietsen of van Hilversum naar Utrecht. Dat gaat de komende jaren nog meer gebeuren."

Van belang daarom - ook om het aantal ongevallen te beperken - is de aanleg van fietssnelpaden en ook oplaadpalen voor fietsers, vindt Poels. "Die zijn er te weinig. Als je er in het centrum bijvoorbeeld vier neerzet, kun je daarmee ook weer veel toeristen naar het centrum trekken."

Kijk voor meer informatie op www.hilversumfietst.nl.

Uit de krant